4. Doelpunt

Rayan Sttaty
  5. Wedstrijdverslag

Het verslag

Na een vrij weekend, vanwege carnaval, ging afgelopen zaterdag de competitie weer verder voor PSV O13. N.E.C. was te gast op De Herdgang. De uitwedstrijd werd gemakkelijk gewonnen, dus normaal gesproken moesten de drie punten vandaag in Eindhoven blijven. En zoals verwacht gebeurde dat ook. Na een goede wedstrijd konden de punten inderdaad weer bijgeschreven worden. Het werd een prima 4-1 overwinning voor de boys.

Vanaf het begin was duidelijk dat PSV niets weg wilde geven. PSV zat er bij balverlies bovenop en liet de gasten niet voetballen. Bij eigen balbezit ging de bal weer gemakkelijk rond, zo creëerde men vanaf het begin meteen enkele kansen. Maar helaas de bal wilde vooralsnog het doel niet in. Zo was Renzo Tytens in de 3e minuut al dicht bij de openingstreffer, maar ging de bal voorlangs. Ook een schot van Tim van de Heuvel ging net langs. Emmanuel Hagens had de pech dat een schot van 30 meter op de paal kwam. In de 24e minuut was het dan eindelijk wel raak. Na een corner van Renzo kwam de bal bij Ryan, die in plaats van de bal direct te schieten het overzicht behield en de bal afspeelde naar Emir Bars. Deze wist uit een moeilijke hoek te score door de bal in de verre hoek te plaatsen: 1-0. In de laatste minuut wist N.E.C. wat terug te doen, door de bal muit een corner binnen te werken: 1-1. Ondanks de gemiste kansen en het gelijke spel, ging men toch met een goed gevoel de rust in.

Vier minuten na het begin van de tweede helft was het Tim die de bal binnen kon werken, na een goede voorzet van Renzo: 2-1. Enkele minuten later was het Arthur Piedfort die de bal binnen wist te koppen na een corner van Enzo Geerts: 3-1. PSV bleef domineren, zonder echte grote kansen te creëren. In de 48e minuut was het Enzo  die na een mooie en vloeiende aanval de bal voor kon geven. Ryan Statty kon de bal via een  tegenstander binnen werken. Hiermee was de eindstand van 4-1 bereikt.

Een goede wedstrijd vandaag dus voor PSV O13, met een beetje meer geluk had de uitslag groter uit kunnen vallen. Maar het getoonde spel was goed, dus daar kan men weer op verder bouwen deze week in de trainingen. De volgende wedstrijd is tegen De Spartaan, deze amateurvereniging doet het verrassend goed in de competitie met allemaal BVO’s, Dus men is gewaarschuwd.