PSV O19 logo

Robin Schoonbrood

Amar Catic

Het zonnetje scheen lekker over sportcomplex De Eendracht in Nijmegen, mooi voetbalweer dus voor de jongens van Mark van Bommel. PSV wist dat het moest winnen om de aansluiting met Ajax te behouden, de Amsterdammers hadden op vrijdag al drie punten gehaald in hun thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

PSV hield N.E.C. goed onder druk de eerste 20 minuten van de wedstrijd, alleen kansen bleven uit. In de 24e minuut was het Justin Lonwijk die met een fraaie dieptepass op Amir Catic voor het eerste gevaar zorgde. Alleen de snelle buitenspeler kwam met zijn passen net niet goed uit om de score open te breken. In de 26e minuut was het Lonwijk zelf die met een mooi afstandsschot bijna de doelman van N.E.C. verraste. En niet veel later was het weer Lonwijk, die een bal van Piroe rand zestienmeter hard op de keeper schoot. PSV was in die fase van de wedstrijd gevaarlijk voor het doel van de Nijmegenaren. In de 41e minuut was het dan eindelijk raak. Robin Schoonbrood zette met een fraaie lichaamsschijnbeweging zijn tegenstander te kijk en schoot de bal in de korte hoek binnen: 0-1. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de thee kwam N.E.C. toch iets anders uit de kleedkamer en zette PSV iets meer onderdruk. Dit resulteerde in de 49e minuut in een klein kansje, maar meer ook niet. N.E.C. profiteer kort daarna van een slippertje achterin en maakte zo de gelijkmaker: 1-1. Dit gebeurde gelukkig nog vroeg in de tweede helft, dus dat gaf PSV nog voldoende tijd om de schade te herstellen. In de 73e minuut volgde een dieptebal op Catic, die schoot oog in oog met de keeper de bal op de paal. Tie minuten later was het wel raak. Uit een hoekschop van Mohammed Ihattaren was het Catic die fraai de 1-2 binnen kon koppen: 1-2. PSV gaf na de vernieuwde voorsprong niets meer weg en kreeg zelfs nog een goede mogelijkheid via Aboukhlal om de voorsprong verder uitbreiden. Zijn schot werd - nadat hij de doelman omspeelde – nog door een spelers van N.E.C. van de doellijn gehaald. En zo namen de  jongens van Mark van Bommel drie belangrijke punten mee naar Eindhoven. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd op zaterdag 17 Februari bij FC Utrecht.

Opstelling: Van de Meulenhof, Wallenburg, Oostenbrink (79, Van den Berg ), Soulas, Daverveld, Schoonbrood, Aboukhlal, Lonwijk, Piroe, Ihattaren en Catic.