4-4
17 februari, 00:00
De Graafschap U12 logo

Maar liefst drie weken geleden speelde de D3 zijn laatste wedstrijd. Daarna werden de geplande wedstrijden telkens afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Op deze woensdagmiddag mochten ze weer ‘de wei in’ om het op te nemen tegen De Graafschap U12. Vooral die toevoeging U12 is van belang, omdat lengte en postuur op deze leeftijd sterk zichtbaar is en soms ook effect heeft. In dit geval waren de teams uiteindelijk aan elkaar gewaagd. Hier en daar kwam PSV bedrogen uit bij schouderduwtjes of was de spits ons te snel af, maar vooral het tweede wedstrijddeel domineerden onze jongens het spel. De drie gespeelde helften kwamen uit op 1-1, 2-0, 1-3, opgeteld een eindstand van 4-4.
    Bij aanvang van de wedstrijd liet het wedstrijdritme zijn invloed bij PSV gelden. Bij de aftrap miste het middenveld een pass waarop De Graafschap onverbiddelijk anticipeerde. Het passeerde met gemak de verdediging en schoot onhoudbaar voor Arne de 0-1 binnen. Koud op het veld in de koude regen en sneeuw was dat even schrikken. Gelukkig reageerde onze aanval onmiddellijk en Roland schoot, na een sterke verovering van de bal, op de paal. Ook het middenveld en de verdedigers hervonden hun kracht en pareerden de doorbraken van De Graafschap die steeds schaarser werden. James en Lars, beide hersteld van hun blessure zorgden voor sterke verdedigingslinie, samen met stagespeler Emmanuel, die ook een goede partij liet zien. Een vloeiende aanvalsactie van Roland en Cody bracht Robin in stelling, maar zijn schot ging helaas over. Enkele minuten later was het wel raak. Roland scoorde strak en scherp op een pass van Cody.
    De tweede helft zette PSV deze lijn voort. Baggio, Lars en Armando sloten de laatste lijn hermetisch af. En dan was er altijd Stan nog die bij één van de sporadische uitbraken van De Graafschap sterk uitliep tot aan de zestien meter lijn. Het eerste PSV doelpunt zou niet lang uitblijven en kwam halverwege de tweede helft van de schoen van Cody die na een sterke rush strak binnenschoot. De tweede goal was een eigen doelpunt op een keurig genomen voorzet van Luc. Jordan verzuchtte zijn mooie corners, Raffaël werd ook meerdere malen voor de goal gestuurd, maar een doelpunt zat er niet meer in.
    Met een 3-1 voorsprong op zak begon PSV te gemakzuchtig aan de derde helft. De eerste aanvalsopzetten waren niet alleen gevaarlijk, maar ook nog van De Graafschap. De verdediging moest er flink op, wat zelfs Husseyn en Roland noodzaakte om mee te gaan verdedigen. Het mocht niet baten. Waar Stan de eerste doelpoging nog weg bokste, de tweede kans nipt naast ging, vloog de derde erin. Toch wisten James, Baggio en Björn zich vervolgens goed te weren en zorgden ervoor dat het spel zich snel naar de andere zijde van het veld verplaatste. Op de eerste corner van Roland ging het schot van James via een tegenstander nog net naast. Maar de afvallende bal van Roland’s tweede corner werd prachtig door Baggio in één keer op de slof genomen. Een verdiende 4-2. Het spel kwam daarna meteen weer in handen van De Graafschap. PSV gaf ze te veel ruimte, ondanks trainer Colin’s scherpe aanwijzing meer op de man te verdedigen, en daar maakte De Graafschap gretig gebruik van: 4-3. Daarna wist Husseyn de bal te veroveren en stuurde Roland met een mooie steekpass oog in oog met de keeper. Roland sleepte daar slim een penalty uit, maar miste helaas vanaf de elf meter. Meteen daarna ging het spel weer richting Stan. Björn onderschepte in eerste instantie de opzet met een perfect genomen sliding, maar De Graafschap wist toch weer de bal te veroveren en de gelijkmaker binnen te werken. De laatste pogingen om de drie punten binnen te halen werden tegengewerkt door kou, sneeuw én natuurlijk De Graafschap. Ruud poogde vanaf het middenveld Raf in positie te zetten, maar Doetinchem zat ertussen en Steven werd in zijn nobele poging (rechtmatig) gevloerd.
    Met een gelijke stand en koude voeten togen supporters en spelers naar binnen. Dit was een goede opwarmer voor de volgende wedstrijd; aanstaande zaterdag tegen Feyenoord!