1-1
17 januari, 00:00
Excelsior O14 logo

De eerste wedstrijd na de winterstop is een uitwedstrijd bij Excelsior.
    Het spelbeeld van de eerste helft was dat PSV het middenveld wel onder controle had maar niet in staat om dat in echte kansen om te zetten, en Excelsior kon gevaarlijk worden in de counter zodra PSV voorin balverlies leed.
    Hierdoor ontstond ook de corner waaruit Excelsior de eerste goal kon maken. PSV kreeg de bal na deze corner niet uit de zestien en Excelsior was bij de derde inzet succesvol en schoot de 1-0 binnen.
    Lang hebben ze niet van de voorsprong kunnen genieten want twee minuten later was het al weer 1-1. PSV kreeg een vrije trap aan de linkerkant zo'n 5 meter buiten de zestien. Damian plaatste de bal met een stuit tussen de palen. De keeper kon de bal nog wel tegen houden, maar niet vastpakken. Dani was attent en schoot de bal binnen.
    In de tweede helft zagen we een ander spelbeeld. PSV had alles onder controle en gaf geen enkele kans meer weg terwijl het nu wel zelf goede kansen kreeg. Twee keer wisten ze het net nog te vinden, maar twee keer werd de goal ook afgekeurd wegens buitenspel. De tweede was, ook volgens het Rotterdamse publiek, zeker geen buitenspel. Erg jammer. Tot in de laatste seconde bleef PSV de druk er op houden, maar helaas werd het net niet meer gevonden.
    Helaas niet gewonnen, maar met het spel van de tweede helft gaan we vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijden.