4-1
17 januari, 00:00
AZ Alkmaar O19 logo
PSV O19 logo

De winterstop is voorbij. De winterslaap blijkbaar nog niet. Na een goed toernooi in Duitsland staat vandaag het begin van de kampioensronde op het programma. Uit tegen AZ. Altijd lastig. En zeker op een dag als vandaag als we totaal niet thuis geven tegen AZ. Na vier minuten is een domme actie in het strafschopgebied een penalty het gevolg en staan we meteen met 1-0 achter. Na tien minuten komt het enige hoogtepunt van onze zijde in deze wedstrijd als na een vrije trap van Philippe de bal via Sam bij Dirk komt en deze de bal a la Clint Eastwood uit de heup schitterend in de bovenhoek knalt. 1 – 1. Dan hebben we AZ in de tang. Maar na 25 minuten begint AZ zich los te wringen en vanaf dat moment hebben we geen enkel recht meer van spreken in deze wedstrijd en loopt AZ verdiend uit naar een 4 - 1 voorsprong. Wat wij laten zien is een team van PSV onterend. Teveel spelers geven vandaag niet thuis. Door dit gedrag hebben we meteen de toon gezet voor de verdere reeks in deze kampioensronde. Volgende week staat Twente op de stoep. En dan kunnen we dus de tweede van de 13 nog te spelen finales beginnen. Mannen we zullen echt de knop dit tweede half jaar om moeten zetten willen we niet het lachertje van de kampioensronde worden. En het spel zal dus stukken beter moeten dan vandaag.
    In ieder geval succes volgende week.
    En voor de staf en het team geldt: Ook het donkerste uur heeft maar zestig minuten.