PSV B1 logo
FC Zwolle B1 logo
  1. Penalties: 4 - 2

2. Wedstrijdverslag

PSV B1 heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de kwartfinale van de Jeugd Cup. Het had wel strafschoppen nodig om eerste divisionist FC Zwolle te verslaan. In de reguliere speeltijd werd het 1-1.

FC Zwolle waarschuwde al kort na het eerste fluitsignaal dat het niet naar Eindhoven gekomen was om zich zomaar over te geven. Na een snelle uitval raakte de bal het aluminium achter Nigel Bertrams. Hoewel PSV het betere veldspel liet zien, waren er weinig echt uitgespeelde kansen. Kort voor rust kwam daar verandering in. Anthony van den Hurk sneed goed door de verdediging en de steekpass kwam precies in zijn voeten. Oog in oog met de doelman rondde hij koel af.

Na rust keerde het duel. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorde FC Zwolle de gelijkmaker. Hierdoor moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen wie na afloop van het duel in de koker mocht verdwijnen. FC Zwolle had echter niet op penalties getraind in de aanloop naar het duel. De tweede strafschop ging dan ook een flink eind over het doel. PSV wist de eerste drie strafschoppen te benutten. Toen Nigel Bertrams de vierde Zwolse inzet klemvast pakte, kon het bijna niet meer mis. Jeroen Stottelaar was de vierde PSV-speler op het lijstje en schoot beheerst binnen, waardoor PSV zich alsnog plaatste voor de kwartfinale van de beker.