3. Doelpunt

Zakaria Aboukhlal
  4. Wedstrijdverslag

De belangen waren groot voor onze gasten uit Rotterdam. Dit omdat de club uit Rotterdam alleen bij winst nog kans zou kunnen maken om bij de eerste acht te eindigen. Voor PSV O19 was het belangrijk om de goede reeks voort te zetten en zo als tweede te eindigen in deze halve competitie.

Mark van Bommel moet om diverse redenen wat aanpassingen doorvoeren in zijn opstelling, maar daar is tijdens de wedstrijd niets van te zien. De jongens laten zien dat PSV O19 een brede selectie heeft met heel veel kwaliteit. In de 20e minuut is het Bertalan Kun die met een hard schot op de keeper het eerste signaal afgeeft dat het voor Sparta een hele zware middag zal gaan worden. Het duurt echter wel tot de 38e minuut voordat PSV O19 het veldoverwicht laat aantekenen op het scorebord. Via een mooie aanval over vier schijven, met eerst een combinatie tussen Kun en Cody Gapko. Deze vinden de vrijstaande Zakaria Aboukhlal in de zestienmeter die de bal panklaar legt voor Amar Catic, die hem op zijn beurt in de korte hoek binnenschiet. Vlak voor rust krijgt Gapko, na een mooie voorzet van Justin Lonwijk nog een ideale mogelijkheid om met een kopbal de voorsprong uit te breiden. Maar de keeper van Sparta tikt de bal tot hoekschop en dus gaat PSV O19 rusten met slechts een 1-0 voorsprong.

Na de rust is het opnieuw eenrichtingsverkeer. Na een hard schot van Aboukhlal, die slecht verwerkt wordt door de keeper van Sparta, is het Amar Catic die in 53e minuut zijn tweede goal van de middag binnentikt. Sparta is een kleine tien minuten later dicht bij een goal via een vrije trap, alleen de bal wordt geweldig uit de bovenhoek gepakt door PSV-goalie Youri Roulaux. In de 71e minuut is het Leandro Fernandes die met een geweldige crosspass de vrijstaande Gapko aan de linker kant bereikt. Met een schijnbeweging stuurt hij zijn medespeler het bos in schuift de bal met rechts binnen: 3-0. Uit het niets, maar wel met een fraaie goal brengen de gasten via een volley de stand op 3-1. Maar PSV herstelt zich direct. Aboukhlal scoort na een bekeken van Andrew Mendonca in de 88e minuut en brengt daarmee de eindstand op 4-1.

Door deze overwinning gaat PSV O19 met een goed gevoel de winterstop in. Het programma voor 2018 is op dit moment nog niet bekend, omdat nog niet alle wedstrijden gespeeld zijn.

Opstelling PSV O19: Youri Roulaux, Tijn Daverveld, Jordan Teze, Koen Oostenbrink, Gregory Kuisch, Leandro Fernandes, Zakaria Aboukhlal, Justin Lonwijk (c) (71, Andrew Mendonca), Amar Catic, Bertalan Kun en Cody Gapko.