16 december, 12:00
PSV O17 logo
Feyenoord Rotterdam N.V. JO17-1 logo

Sekou Sidibe

De laatste topper van het jaar 2017 stond vandaag op het programma voor O17, Tevens ook de laatste wedstrijd van het jaar. Behalve de eer stond er niks meer op het spel. Feyenoord stond veilig op de tweede plaats en wij net zo veilig een plaatsje daarachter. Desalniettemin wil je dit soort wedstrijden natuurlijk altijd winnen! Met die instelling begonnen we dus ook aan de wedstrijd.

Het duel kwam rustig op gang, tot aan de 6e minuut. Feyenoord kwam voor de goal maar Maxime wist knap te redden. Twee minuten later kwam Sekou via een actie naar binnen, maar zijn schot zorgde niet voor problemen. De eerste serieuze kans kwam na een klein kwartiertje. Ian en Mo combineerden zich door de verdediging van Feyenoord. Ian loste uiteindelijk een schot wat de keeper genoeg moeite kostte om hem tot corner te verwerken. Die corner kwam precies op het hoofd van aanvoerder Shurandy terecht, die ons op 1-0 zette. Dat Feyenoord hier even van onder de indruk was, bleek uit de twee minuten die volgden. We speelden Sekou in, die knap zijn man omspeelde en met links de verre hoek zocht. Dat het schot onderweg werd aangeraakt kwam ons niet verkeerd uit. 2-0 na 16 minuten spelen, prima start! De wedstrijd gaat verder en wij zijn beter, zijn gevaarlijker en creëren meer. De grootste kans is echter voor Feyenoord. De spits wordt diep gestuurd, omspeelt Maxime en denkt in een leeg doel te kunnen scoren, maar Mathijs was net op tijd terug om dit te voorkomen. Uit deze grote kans volgt een snelle counter waaruit Yorbe bijna scoorde, maar de keeper wist redding te brengen. We gingen dus met een goed gevoel en 2-0 voorsprong rusten.

Na de rust zakt het niveau van beide kanten wat in. Van beide kanten erg vlak, al komt Feyenoord iets beter uit de verf dan wij. De betere mogelijkheden zijn dan ook voor de Rotterdammers. We komen lastig onder de druk vandaan en dit leidt tot een aantal kansen tegen, met als meest gevaarlijke moment een bal op de lat. Na een klein kwartier trekt het weer iets gelijk, waardoor ook wij wat kansen weten te creëren om op 3-0 te komen. De doelpunten blijven echter uit. Tot de 69e minuut. Een voorzet van de rechterkant van Feyenoord is te hoog voor de Rotterdamse spits, hij kan er met zijn hoofd niet bij. Toch verdwijnt de bal achter onze keeper in het doel. 2-1. Protesten helpen niet, verbijstering alom. De bal werd met de hand (van god) binnen geslagen maar de arbitrage heeft dit niet kunnen constateren. Helaas, maar we zullen dus nog aan de bak moeten om de voorsprong te behouden. We krijgen kansen om wederom uit te lopen, maar het lukt niet. Yorbe probeert het nog met een omhaal, Sekou met een schuiver, maar de bal wil er niet in. En als je zelf de goal niet maakt.. Een steekbal op de aanvoerder van Feyenoord zorgt dat hij alleen op Maxime af kan. Hij laat deze kans niet liggen en schuift hem beheerst in de verre hoek. 2-2. Dit zou ook de eindstand blijven.

Op basis van de eerste helft hadden we meer verdiend, op basis van de tweede helft niet echt. We kunnen de leerpunten eruit halen en ons gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft waarin we voor het landskampioenschap gaan strijden.

Opstelling: Maxime Delanghe; Ian Maatsen, Mathijs Bel, Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Damian Timan, Andi Koshi (’40 Elgero King), Mohamed Ihattaren; Nigel Thomas (’70 Dennis Vos), Yorbe Vertessen en Sekou Sidibe.