3. Bijzonderheden

Eigen doelpunt 1x

4. Wedstrijdverslag

PSV winterkampioen na winst op Ajax

In een rechtstreekse confrontatie op de Toekomst werd zaterdag de strijd tussen PSV en Ajax om het winterkampioenschap beslist. Hoewel beide teams zich al hadden geplaatst voor de kampioenen competitie in de tweede seizoenshelft, stond in de topwedstrijd in ieder geval de nodige eer op het spel. PSV was gevaarlijker en slagvaardiger dan Ajax en trok de winst uiteindelijk terecht naar zich toe.

De score werd al vroeg in de wedstrijd in het voordeel van PSV geopend. In de 5e minuut stuurde Kees de volledig vrijstaande Milan rechts het strafschopgebied in. Diens harde lage voorzet werd zonder een PSV’er in de buurt door een Ajax-verdediger het eigen doel in gegleden. Hoewel Ajax na 13 minuten voor het eerst gevaarlijk werd voor de goal van Robin, duurde het tot de 21e minuut voordat Ajax op gelijke hoogte wist te komen, al was daar ditmaal de hulp van PSV voor nodig. In een vrijwel identieke situatie als bij de 1-0 gleed Justin een scherpe voorzet van rechts met een aanvaller in zijn rug in eigen doel: 1-1. Hoewel Fode voor rust de 1-2 nog op zijn schoen had, na een goede voorbereidende actie van Jeremy, maar de bal bij de tweede paal miste gingen de teams met de gelijke stand de kleedkamer in.

In de aantrekkelijkere tweede helft gaf PSV meteen vol gas. Direct na het fluitsignaal kwam Milan goed door op rechts om een van zijn uitstekende assists af te leveren, maar zijn voorzet werd door de PSV’ers voor de goal gemist. Niettemin duurde het tot halverwege de tweede helft dat PSV weer de verdiende voorsprong nam na een uitstekende aanval over drie schijven. Mathijs stuurde Milan met een fraaie steekpass het strafschopgebied van Ajax in en diens voorzet werd bij de tweede paal door de vrijstaande Fode binnengeschoten: 1-2. Niet veel later stelde PSV de winst definitief veilig. Ditmaal stuurde Alberto Milan op rechts weg, die de bal prachtig in de draai meenam en in het strafschopgebied voor het doel bracht. Daar kreeg de keeper van Ajax de bal niet onder controle waarna Jeremy er als de kippen bij was om de 1-3 binnen de tikken.

Een mooi resultaat na een prima wedstrijd van O16, waarmee een uitstekende eerste seizoenshelft, waarin op één uitzondering na alle wedstrijden werd gewonnen, met het winterkampioenschap werd bekroond. Met de terugkeer van een aantal langdurig geblesseerde alsmede geschorste spelers in zicht kan de tweede competitiehelft vol vertrouwen tegemoet worden gezien. Namens de staf allemaal een mooie vakantie en goede feestdagen toegewenst.

Opstelling: Robin Verhoeven; Alberto Puts - Nigel Lonwijk - Manu Matuta (c) - Amin Doudah; Dani Mathieu (80’ Mylian Jimenez)  - Mathijs Tielemans - Kees van Lindert; Milan Beumer (73’ Jason Pigmans) - Fode Fofana - Jeremy Antonisse (79’ Milan van de Riet).