Elvic Jager
  3. Doelpunt

4. Wedstrijdverslag

Sterk optreden zorgt voor zege

De doordeweekse inhaalwedstrijd afgelopen dinsdag werd Vitesse ruimschoots verslagen (4-0), maar het duel werd overschaduwd door het uitvallen van Isaac Babadi met een zware blessure. Inmiddels is Isaac geopereerd en wij wensen hem veel kracht en een voorspoedig herstel toe.

Zonder Isaac trad de O15 op de koude zaterdagochtend aan tegen nummer twee AZ. In de uitwedstrijd werd 0-0 gelijkgespeeld, vandaag de thuiswedstrijd dus waar voor beide ploegen niet echt veel meer op het spel staat. Het moet heel raar lopen willen beide teams zich niet kwalificeren voor de kampioenspoule na de winterstop.

De start van de Eindhovenaren was goed. Tot tweemaal toe werd een voorzet bij de eerste paal door de AZ-doelman onschadelijk gemaakt. En na een pass van Joëll Gill'ard kon aanvoerder Jason van Duiven op doel schieten. Helaas schoot hij recht op de doelman af. Nadat AZ in de zevende minuut voor het eerst in Eindhovens doelgebied dreigend werd, brachten de gasten een minuut later met een prachtige goal de stand op 0-1. De rechtsbuiten kwam met de bal aan de voet naar binnen en schoot met links de bal in de bovenhoek. Een minuut daarna had PSV meteen een grote kans op de gelijkmaker toen Jason op de uitgestoken voet van de Alkmaarse doelman stuitte. PSV bleef jagen op de gelijkmaker, maar het zat de thuisploeg niet mee. Dan was de eindpass net niet op maat, of zat er weer net een Alkmaars ledemaat tussen of werd een schot geblokt. Beide teams gingen dan ook met een 0-1 stand rusten.

Na rust bleef PSV zoeken naar het Alkmaars gaatje dat eindelijk naar de gelijkmaker zou leiden. Maar het leek een middag te worden waarin alles tegen leek te zitten en de bal er simpelweg niet in wilde/mocht gaan. Elvic Jager kwam net te laat bij de tweede paal om een voorzet binnen te werken, Julian Kwaaiaal zag een volley via de binnenkant van de paal weer het veld in komen en zo ging het maar door. AZ loerde in de tussentijd op de counter en was dichtbij de 0-2, maar keeper Bart Hamers kon nog net met zijn voet de bal keren. Nadat Julian's schot geblokt werd was de volgende aanval weer tekenend voor de wedstrijd tot dan toe: Enzo Geerts bracht met een kopbal de bal de zestien in waarna Elvic met een halve omhaal snoeihard de paal raakte. Wat een pech! Na een uur spelen counterde AZ weer gevaarlijk en wederom bracht Bart knap redding. En zijn reddingen  waren cruciaal want in de 65e minuut kwam PSV eindelijk en terecht langszij. Een voorzet van Renzo Tytens werd weliswaar weggekopt, maar de afvallende bal werd ineens door Enzo Geerts knap in de benedenhoek geschoten: 1-1. PSV voelde dat AZ "in de touwen hing" en bleef aanval na aanval op de mat leggen. Jason zag een halve omhaal overgaan en Khaled Razak kon net niet goed bij een vrije trap van Enzo. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg tóch op voorsprong. Waar het de hele wedstrijd leek of alles tegenzat en de AZ-doelman een ware sta-in-de-weg was, kwam PSV op een zeer gelukkige manier op voorsprong toen de doelman zich verkeek op een lange voorzet van Elvic die plots over hem heen ging en bij de tweede paal binnenviel: 2-1. Nadat een AZ-speler met tweemaal geel het veld moest verlaten besliste de thuisploeg diep in blessuretijd de wedstrijd. Elvic zat weer een keer "op de brommer" en liep de halve AZ-defensie eruit om op het juiste moment de bal breed te leggen op Khaled die goed de 3-1 binnenschoot.

Een ruime en terechte overwinning die volledig aan de herstellende Isaac Babadi opgedragen werd. Komende zondag speelt de O15 uit bij het laaggeklasseerde Excelsior.

Bart Hamers; Reda El Meliani (62/Khaled Razak), Bram Rovers, Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Tijn Vergeldt (40/Arthur Piedfort), Tim van den Heuvel, Emir Bars (40/Enzo Geerts); Elvic Jager, Jason van Duiven (c), Julian Kwaaitaal (80/Reda El Meliani).