2x
    Onesime Zimuangana
  2. Wedstrijdverslag

Zuur verlies voor PSV O14

De O14 moest zaterdag op bezoek bij FC Twente. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou men zich plaatsen voor de kampioenspoule voor komend voorjaar. Ondanks een overwicht in de wedstrijd wisten de boys de punten niet mee naar Eindhoven te nemen. Met een 2-0 voorsprong leek er niets aan de hand voor PSV. Maar binnen vijf minuten wisten de mannen uit Hengelo de stand om te buigen naar een 3-2 overwinning. In deze vijf minuten zag de laatste lijn van PSV er niet goed uit.

In de 13e minuut, het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd. Het was Zimuangana die een-op-een komt met de Twente-doelman. Door goed keeperswerk wist hij echter niet te scoren. Vijf minuten later was het wel raak, Zimuangana liep op een lange bal die Van de Riet van achteruit over iedereen trapte, nu wederom een-op-een met de doelman, nu bleef hij koel en scoorde wel: 0-1. In de laatste minuten van de eerste helft werd Twente nog wel gevaarlijk, maar beide kansen gingen net voorlangs.

Het zag er in de rust niet naar uit dat het PSV moeilijk zal krijgen. Als in de 42e minuut Zimuangana op een schitterende manier wist te scoren met een mooi schot van een meter of vijfentwintig, leek er helemaal niets meer aan de hand. Enkele minuten later nog een kans voor Bos, die de laat raakte, en in de rebound kon Van Duiven er net niet bij. Maar dan tussen minuut 56 en 62 was het Twente dat drie keer wist te scoren, maar elke keer weer in het zadel geholpen door fouten van een PSV'er. PSV ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar deze wisten ze niet meer te scoren. Zodoende een nederlaag die zeker niet nodig was geweest.

Volgende week komt Feyenoord op bezoek. Dan zullen ze de kansen niet zo weg moeten geven, want dan wordt het nog moeilijker.