3. Doelpunt

Dichano Bulo
  4. Wedstrijdverslag

Dominant PSV O13 neemt drie punten mee uit Enschede

Op bezoek bij FC Twente heeft PSV O13 een gemakkelijke overwinning geboekt. De ploeg verzuimde lang het duel te beslissen, maar liep door een paar late doelpunten alsnog uit naar een grote zege.

PSV O13 begon fel aan de wedstrijd en creëerde snel een aantal grote kansen. Zo raakte Sami Bouhoudane de lat, zag Isaï Middag zijn poging gestopt worden op de doellijn en had Benjamin Khaderi de pech dat zijn uithaal te dicht op de keeper was. Na tien minuten kwamen de Eindhovenaren verdiend op voorsprong. Sami Bouhoudane speelde Isaï Middag vrij, die de bal hard en onhoudbaar in de bovenhoek schoot. Direct vanaf de aftrap had PSV het duel kunnen beslissen, echter raakte Isaï Middag jammerlijk de paal. PSV had het spel volledig onder controle, wist goed de vrije man te vinden en kwam in de persoonlijke duels vaak als winnaar bovendrijven. Toch kreeg FC Twente vlak voor rust een enorme kans op de gelijkmaker, toen de rechtsbuiten van de Enschedeërs vrij op doel afkon. Zijn poging ging over doelman Lucca Kiaba heen, maar gelukkig voor de Eindhovenaren ook over de lat. Het was een teken dat PSV, ondanks een enorm overwicht, ook in de tweede helft scherp moest zijn.

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders dan in het eerste bedrijf. PSV was beter, had veel de bal, maar moest wel waakzaam zijn voor de Twentse tegenstoten. Isaï Middag, Benjamin Khaderi en Joep Willems waren een aantal keer dreigend, maar verzuimden het duel in het slot te gooien. De ingevallen Raf Vullers deed dat, tien minuten voor tijd, wel. Een schot van Benjamin Khaderi werd niet voldoende gekeerd door de Twente-doelman, waarna de middenvelder de bal eenvoudig kon binnentikken. Niet veel later werd het nog 0-3, toen de eveneens ingevallen Dichano Bulo hard een corner tegen de touwen aan kopte. Het slotakkoord was opnieuw voor Raf Vullers, die een voorzet van Jari Horsten op waarde schatte. Met een prachtige kopbal liet hij de doelman kansloos en zette hij de eindstand op 0-4. Zo lieten de invallers zich duidelijk gelden in deze eenvoudige overwinning voor PSV O13. De ploeg was beter dan zijn tegenstander, gaf weinig kansen weg en wist aan de overzijde voldoende mogelijkheden te creëeren voor een grote zege.

Volgende week speelt de ploeg de topper tegen Feyenoord. Deze wedstrijd, gespeeld op de eigen PSV Campus De Herdgang, begint dan om 11:00 uur.

Lucca Kiaba (35/Stijn Kuijsten); Yalen Meulendijks (56/Jari Horsten), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon (48/Dichano Bulo); Benjamin Khaderi, Isaï Middag (56/Raf Vullers), Boet Mulders; Gino Verhulst, Sami Bouhoudane (35/Joep Willems), Rodin Oesterholdt (35/Pieter van de Beek).