Jong PSV Vrouwen logo

Jong PSV Vrouwen verslaat Ajax in hoogstaande topper

Het was pas de tweede uitwedstrijd van het seizoen voor de Beloften van PSV Vrouwen, maar wel meteen een topper. PSV ging op De Toekomst op bezoek bij de nog ongeslagen meiden van Jong Ajax Vrouwen.

PSV benut kansen in eerste helft
    Beide meidenelftallen begonnen uiterst strijdlustig aan de topper en de toeschouwers konden regelmatig genieten van technisch hoogwaardig en snel voetbal. Tot uitgespeelde kansen leidde dat aan beide kanten niet, en gedurende bijna de hele eerste helft was de wedstrijd volledig in balans. Die werd vlak voor rust verstoord door een uitstekende fase van de Eindhovensen. Eerst was het Lobke Loonen die een vrije trap via een Ajax-been in het Amsterdamse doel zag verdwijnen, en even later was diezelfde Loonen betrokken bij het tweede doelpunt, toen haar afgeslagen kopbal op de doellijn voor de voeten van Eef Kerkhof belandde. Die werkte beheerst af en ging zo PSV de rust in met een 0-2 voorsprong.

Sterke en professionele tweede helft

Direct na rust besliste PSV de wedstrijd met een prachtige aanval uit het boekje. Shijona Martina vond op de rechterflank de vrijstaande Maxime Snellenberg. Diens voorzet vanaf de achterlijn werd bij de tweede paal onhoudbaar binnen gekopt door Lobke Loonen, die zo haar tweede van de wedstrijd maakte. In het vervolg verdedigden de Eindhovensen uitermate sterk en waren de beste kansen zelfs nog voor PSV. Gescoord werd er echter niet meer.

Eindstand Jong Ajax Vrouwen - Jong PSV Vrouwen 0-3.