Jeremy Antonisse
  3. Doelpunt

Mathijs Tielemans
  4. Wedstrijdverslag

Officieel is de oogstmaand augustus, genoemd naar de gelijknamige Romeinse keizer, maar voor ons moet de maand van de vallende bladeren, november, de oogst binnen worden gehaald. Onder frisse omstandigheden speelde PSV O17 tegen FC Twente. De ploeg had de punten hard nodig om na de winterstop mee te spelen in de kampioenspoule.

PSV begon fanatiek aan de wedstrijd en dat was ook te zien aan het balbezit in het eerste kwartier. Ook waren er kansjes, maar het vizier stond nog niet op scherp. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat vaak wel. En dat gebeurde dus ook. Het allereerste schot van Twente leverde direct de 1-0 op. De O17 moest even slikken, maar herstelde zich snel. Amper 10 minuten later schoot Jeremy Antonisse de gelijkmaker binnen. Na een aantal goede mogelijkheden te hebben gemist, weet PSV vlak voor rust nog een gaatje te vinden in de verdediging. Uit een scrimmage schiet Manu de 1-2 binnen.

Na rust drukte PSV direct door. Na vijf minuten wist ook Mathijs het net te vinden. Daarna liep het niet zoals gehoopt. Er werden veel kansen gemist en vlak voor tijd bracht Twente de spanning terug in de wedstrijd, maar verder kwamen de Tukkers niet. PSV trok de 2-3 stand over de streep.

De missie is geslaagd, drie punten meenemen, de eerste oogst is binnen. Volgende week zaterdag speelt PSV O17 om 14.00 uur thuis tegen FC Utrecht.