Sparta Rotterdam C1 logo

PSV C1 verliest ongeslagen status thuis tegen Sparta.

Afgelopen zaterdag wederom een topper op het programma voor PSV C1. De nummer 2 van de ranglijst, namelijk Sparta Rotterdam, kwam naar de Herdgang.
    Behalve Robin, die met de B2 meeging, en de helaas nog geblesseerde Ruud, konden trainers Edwin en Joonas over een fitte groep beschikken.

De eerste fase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af, en konden beide niet echt een vuist maken om het initiatief naar zich toe te trekken. Het spel concentreerde zich veelal op het middenveld en het eerste half uur was dan ook aan beide kanten geen doelkans te noteren.

In de 31e minuut werd Leandro gehaakt op de punt zestien, wat een vrije trap opleverde. Justin slingerde de bal voor en het was Armando die boven alles en iedereen uittorende en de 1-0 binnen kopte. Armando scoort sowieso veel de laatste weken. Hierna leek PSV even de schroom van zich af te gooien, en kreeg meer durf en ruimte om te voetballen. Een minuut na de 1-0 gaf de hard werkende Yasin goed en strak voor, maar Cody gleed helaas uit, en de kans was verkeken. Een minuut voor rust een haast identieke actie van Yasin, die weggestuurd werd door James. Wederom gleed Cody uit, en de rebound werd door Leandro helaas te slap ingeschoten en gered door de Sparta-goalie. Hierna wist ook Sparta zijn eerste kans te cre?ren, maar vanuit een afgeslagen corner schoten de Rotterdammers tegen de goed opgestelde Armando aan. Met 1-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Helaas kon Gaetan in de rust niet anders dan uitstappen vanwege een vervelende knie blessure, opgelopen in de eerste helft. Remco kwam voor hem in de ploeg, waardoor Leandro op het middenveld kwam te spelen. PSV kwam helaas niet sterk uit de startblokken, en na enkele minuten leidde een slordige breedtepass van Leandro tot moeilijkheden voor Lars en Armando. De Sparta spits profiteerde en omspeelde Arne 1 op 1 en schoof de gelijkmaker binnen.
    Na 10 minuten in de tweede helft kreeg PSV een vrije trap op zo'n 20 meter afstand van het Sparta doel. Armando posteerde zich achter de bal, en pegelde schitterend op de lat, waardoor de stand helaas in evenwicht bleef. De ietwat onterechte 2-1 zou PSV wat lucht gegeven hebben, want de laatste 20 minuten was het Sparta dat de klok sloeg. Mede geholpen door verkeerde keuzes, persoonlijke fouten en veel slordigheden van PSV-zijde, wisten de Rotterdamse gasten uit te lopen naar een geflatteerde 1-4. Ook de voor Cody ingevallen Amar kon hier geen verandering meer in brengen.

Een lesje in effectiviteit en hard werken. Er waren vandaag te veel spelers die hun niveau niet haalden. Sparta neemt de nummer 1 positie op de ranglijst dus over van PSV C1. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Volendam op de kalender.

Arne, Lars, Armando, James, Jordan. Gaetan (36' Remco), Justin, Baggio. Leandro, Cody (57' Amar), Yasin.