7-1
16 oktober, 00:00
PSV D2 logo
FC den Bosch D2 logo

Wie kan zich na deze wedstrijd koploper noemen? Dat was de hamvraag voor vandaag. Vandaar ook dat beide teams voorzichtig van start gingen. De in oranje-wit spelende Bosschenaren deden even denken aan het debacle van vorige week tegen Oranje Wit uit Dordrecht.

Daar incasseerde PSV het eerste puntenverlies in een discutabel geleidde wedstrijd. Maar niets was minder waar. Zowel het team als de scheidsrechter van vandaag zette die gedachte snel uit het hoofd.

Den Bosch had een solide team op het veld staan en creëerde de eerste tien minuten een paar vervaarlijke kansen. Toen uit één van die kansen Pepijn de bal ver uit schopte, zorgden Cody en Amar er met een vloeiend één-tweetje voor dat het na krap een kwartier spelen 1-0 voor PSV stond.
    PSV liet gedegen voetbal zien. Er werd goed samengespeeld, het tempo was hoog en de passings waren correct. Over rechts liep het de eerste helft erg soepel en het duo James en Jordan stond aan de opzet van de volgende twee doelpunten. De 2-0 was een slim schot van aanvoerder Justin, onverwacht in de korte hoek en de 3-0 was van Cody die na een flitsende aanname de bal in de netten werkte. Bij de 4-0 liet Cody een schitterend staaltje stiftwerk zien. Jordan, vandaag eveneens in bloedvorm, stuurde vervolgens Amar naar de cornervlag met een afgemeten lengtepass. Deze scoorde koelbloedig in de korte hoek; 5-0. FC Den Bosch was toe aan de rust.
    De verwachtte spanning bij deze wedstrijd bleef uit.

Bastiaan Riemersma had zijn team goed voorbereid op dit duel.
    Met vijf doelpunten op zak de tweede helft beginnen vereist discipline. De dynamiek van de eerste helft was een beetje weggeëbd. Het spel werd slordiger én Den Bosch sterker. Waar de verdediging de eerste helft de ‘muur’ hermetisch gesloten had, vond Den Bosch in de tweede helft al snel een gaatje. Uit een corner werd het 5-1. Toch hervond PSV zich en dit leverde nog twee doelpunten op. Jordan scoorde verdienstelijk met een sterk afstandschot en Robin werkte de bal binnen met een knappe aanname en dito schot. Het optreden van de D3 keeper Kyan van Dorp (Arne was geblesseerd) is nog het vernoemen waard. Hij keepte de laatste vijftien minuten met verve, zeker zijn vangbal op een vrije trap was klasse!
    En het antwoord op de beginvraag … PSV is koploper!