16 oktober, 00:00
PSV D1 logo
Fortuna Sittard D1 logo

PSV D1 moest zaterdag de misstap van vorige week tegen NAC Breda zien recht te zetten. Nieuw puntverlies zou de concurrentie mogelijk nog dichterbij brengen.

In de beginfase valt er weinig opwindends te noteren. De ploegen zijn zoekende en weten nog weinig te creëren. Maar geleidelijk aan krijgt PSV, zonder echt groots te spelen, wat mogelijkheden. Zo zien we een langlopende aanval die eindigt met een voorzet van Lennerd Daneels die net niet goed wordt geraakt door Mink Peeters. Het volgende gevaar komt van Lennerd die zijn schot vanaf de zestienmeter, na een combinatie tussen Mink, Joey Konings en Roel van Linschoten, gestopt ziet door de keeper. Vervolgens zijn er nog mogelijkheden voor Joey en Dante Rigo (via een mooi schot), maar beide komen zij niet tot scoren. Vijf minuten voor rust is het dan toch raak. Een prima individuele actie van Matthias Verreth wordt door de Belgische spits afgerond met een schot in de hoek: 1-0. Kort voor rust wordt het zelfs 2-0 als een mooie een-twee tussen Mink en Joey door de laatste goed wordt ingeschoten. Met een comfortabele 2-0 voorsprong gaat PSV de rust in.

Na rust krijgt PSV een aantal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Eerst is het Matthias die de zestienmeter in sprint en de keeper omspeelt; schuin voor het doel mikt hij echter op de paal. Daarna worden de vuisten van de keeper getest door achtereenvolgens Mink, Matthias en opnieuw Mink. De volgende mogelijkheid is voor de opstomende Ties van den Eijnde die zijn schot voorlangs ziet gaan. Zo hangt de 3-0 dus in de lucht maar is het de tegenstander die scoort. En opnieuw is het een standaardsituatie, een vrije trap hoog in het doel, die PSV de das omdoet. Na de 2-1 is PSV het initiatief een minuutje of tien kwijt en neemt Fortuna het heft in handen. De Limburgers komen twee keer heel dicht bij de gelijkmaker en uiteindelijk valt de 2-2 door een ongelukkig eigen doelpunt na een corner van Fortuna. Het lijkt er dan even op dat PSV weer puntverlies gaan lijden maar de PSV’ers rechten nog een keer de ruggen en zetten aan voor een slotoffensief. Er wordt weer gevoetbald en dan komen er vanzelf ook weer kansen. Eerst wordt een inzet van Mink na een voorzet van Joey nog gered door de keeper, maar de volgende aanval is het raak. Dante Rigo neemt een vrije trap die prima wordt ingekopt door Joey. Het is 3-2 en daar blijft het niet bij. Uit een corner van Mink is het de net ingevallen Mats Grotenbreg die de 4-2 eindstand op het scorebord zet. Een verdiende overwinning voor PSV die nog lekkerder smaakt omdat concurrenten Willem II/RKC (gelijk) en NAC Breda (verlies) beide punten hebben verloren.