8-1
16 april, 00:00
PSV D2 logo
RBC Roosendaal D1 logo

PSV startte deze wedstrijd zeer gedegen. Er werd snel en goed rondgespeeld en RBC had het nakijken. Toch wist de tegenstander er op het juiste moment tussen te zitten waardoor PSV vooralsnog niet tot scoren kwam. Af en toe werd de verdediging door Roosendaalse aanvallen teruggedrongen en gedwongen secuur en scherp uit te verdedigen. Ook dit lukte ….. vooralsnog ….. Na 15 minuten spelen wist RBC onze verdediging te breken door sterk en snel samenspel; 0-1.
    Tot aan de rust hadden onze jongens vooral mentaal last van deze achterstand wat zich uitte in gehaast, onzorgvuldiger spel. En dat konden ze juist niét gebruiken, het moesten afgemeten passings zijn want die bal moest er in! In deze fase van de wedstrijd kwamen zowel RBC als PSV tot mooie aanvalsopzetten, maar tot scoren kwamen ze beide, vooralsnog, niet. Feit was wel dat PSV zoetjes aan het heft in eigen handen nam (weer een mentaal leermoment erbij). Enkele aanvallen later zette de snel opkomende Steven afgepast voor op aanvoerder Justin die binnen tikte. Met deze verlossende goal en dus een gelijkstand gingen we met enige gemoedsrust de rust in.
    Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Trainer Bastiaan Riemersma zette zijn peptalk en vier wisselspelers in en de wedstrijd keerde. Het achterveld sloot zich hermetisch, het middenveld speelde soepel door en ook de aanval kweet zich schoon van zijn taak: binnen tien minuten zorgden Cody en Roland voor een ruime voorsprong van 3-1. RBC was gebroken en kwam nauwelijks meer tot aanvallen toe. De wedstrijd was gespeeld en eindigde uiteindelijk in 8-1. Laten we het zien als een goede warming up voor het eerstkomende toernooi in Voorschoten.
    Een bizar moment in de eerste helft had nog een naar staartje. De scheidsrechter maakte een ongelukkige val over één van onze spelers. We zagen hem opkrabbelen en even naar zijn hand grijpen. Na afloop bleek dat de scheids de wedstrijd had uitgefloten met een gebroken pink. Bij dezen: de man van de wedstrijd!