4-2
16 april, 00:00
Ajax A1 logo
PSV A1 logo

Mooi voetbalweer, een vol stadion veel tromgeroffel, vuurwerk, donderslagen en bengaals vuurwerk, alles waar je voor wil voetballen was aanwezig. Ajax wilde graag vandaag kampioen worden en wij wilden dit graag nog een weekje uitstellen. De sfeer was aanwezig en nu moest de prestatie op het veld worden gezet. Onder luid gejuich kwamen beide teams op het veld. Het begin was een beetje afwachtend en van PSV zijde iets meer dan van Ajax. Zij gooiden de eerste schroom van zich af en waren dan ook het eerst gevaarlijk. In de dertiende minuut werd een hoge bal door de nr 7 voortreffelijk aangenomen en in een beweging voorbij onze verdediger gespeeld en vervolgens was Benjamin kansloos op de lage schuiver in de verste hoek. Het stadion ontplofte, donderslagen klonken en de trommels roffelden aan een stuk door. Na een kleine twintig minuten kwamen wij wat beter in ons spel maar echt grote kansen leverde dit nog niet op. Ajax bleef wat gevaarlijker. Van onze kant werd er wat lichtzinnig gespeeld. Veel onnodig balverlies, duels werden gemakkelijk verloren en de zgn “2de bal” was zelden voor ons. In de 41ste minuut was t Robert die nog een bal van de lijn moest halen en zo werd de ruststand van 1 – 0 bereikt.

Na de rust wilden we het wedstrijdbeeld veranderen. Het begin was wat gezapig maar ineens was daar in de 52ste minuut een bal die doorgekopt werd en Jurgen in staat stelde om de gelijkmaker te scoren 1 – 1. We voelden dat er meer inzat in deze wedstrijd. In de 60ste minuut was er balverlies in de Ajax achterhoede en wederom was Jurgen er als de kippen bij de keeper voor de tweede keer het nakijken te geven. 1 – 2.
    In deze periode was PSV de bovenliggende partij en was het eigenlijk meer wachten op een goal van PSV dan van Ajax. Maar voetbal is onvoorspelbaar en loopt dus nooit zoals je zou verwachten. In onze achterhoede werd onnodig balverlies geleden en de trommels begonnen weer te roffelen, het vuurwerk weer te knallen en het net bolde achter Benjamin 2 – 2. Een paar minuten later was het moment van de nummer 2 van Ajax want deze wist op werkelijk schitterende wijze de bal in de linkerkruising te knallen onhoudbaar voor onze keeper. 3 – 2. Om toch te proberen nog een punt mee naar huis te nemen, namen we meer risico. Dit leidde dan ook tot de vierde goal van Ajax. Nu was het publiek totaal niet meer te houden en de tribune kleurde helemaal rood van het bengaals vuur. Na enige tijd floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter voor de laatste maal en kon voor Ajax het feest beginnen. Het kampioenschap was binnen. En wij konden met lege handen naar huis.
    En zo zie je maar: aan alle reeksen komt ooit een einde. Na twaalf wedstrijden zonder nederlaag was het helaas vandaag dan zover. Graag hadden we het uitgesteld maar het mocht niet zo zijn.
    Volgende week naar het Paastournooi in Düsseldorf met tegenstanders oa als BVB Dortmund, VFB Stuttgart, Atletico Madrid en AEK Athene.

Benjamin van Leer, Dennis Dengering, Menno Koch, Robert Oepkes, Tufan Özbozkurt, Rinke Pennings (38ste Burak Kardes), Elvio van Overbeek (78ste Peter van Ooijen), Okan Köse (78ste Milos Djordjevic), Jurgen Locadia, Anthony van den Hurk (70ste Gianluca Maria), Memphis Depay (78ste Jorn Sweres).