2. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Wind spelbreker in Rotterdam

Zaterdag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Sparta Rotterdam. Na de misstap van afgelopen woensdag, waar PSV O19 verrassend werd uitgeschakeld in de beker door VVV-Venlo O19, moest er worden gewonnen om nog een rol te kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap.

In de zevende minuut is het Mathias Kjolo die vanaf links goed doorkomt, zijn voorzet op Damian Timan is op maar, alleen zijn geplaatste bal ging net langs het doel. PSV is een stuk sterker dan Sparta en is via Koen Oostenbrink in de dertiende minuut dicht bij de 1-0. Maar hij mikte net naast op aangeven van Nigel Thomas. De ploeg van trainer Van Nistelrooy bleef kansen creeren en dat leverde vlak voor de verdiende voorsprong op. Dennis Vos rondde na een mooie combinatie met Kjolo af en zette zo de 0-1 ruststand op het bord.

In de tweede helft nam de wind zijn inbreng in het spel van beide teams. De wedstrijd werd er zeker niet beter op en de kansen waren maar op een hand te tellen. Het leek erop dat PSV de drie belangrijke punten meenam naar Eindhoven. Maar in de 84e minuut gaf PSV iets te veel ruimte weg en kon een Spartaan een voorzet geven. Deze bal kwam op het hoofd van een aanvaller van de Rotterdammers. Tot verbazing van iedereen waaide deze bal binnen bij de tweede paal en stond zo de einduitslag van 1-1 op het bord. De O19 maakte dus geen geweldige week door. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken wegens de interlandweek. Dan spelen de mannen van Ruud van Nistelrooy wederom in Rotterdam, dit keer tegen Feyenoord.