16 maart, 10:30
PSV O16 logo
FC Utrecht JO16-1 logo

PSV pakt punten tegen koploper

In een wedstrijd die gezien het aantal uitgedeelde gele kaarten, zes, ten onrechte doet vermoeden dat sprake was van een ordinaire schoppartij, wist PSV zaterdag het gat met koploper FC Utrecht in een rechtstreekse confrontatie te verkleinen. PSV speelde met name een prima tweede helft waarin meer dan een handvol goede kansen werd gecreëerd, maar het team verzuimde FC Utrecht een grotere nederlaag te bezorgen.

PSV startte prima en wist al in de negende minuut op voorsprong te komen. Rechtsback Lars dook de ruimte in die Utrecht telkens links in de verdediging liet vallen en zijn voorzet bereikte Ilyas die links in het strafschopgebied volledig vrij stond. Hij kon aanleggen en schoot de bal in de verre hoek binnen: 1-0. Hoewel Utrecht ruim tien minuten later profiteerde van zwak verdedigen van PSV, waardoor de spits alleen voor Jules kwam en de hoek vrij kon uitkiezen, waren het vooral de Eindhovenaren die in de eerste helft gevaarlijk werden. Veelal over de rechterflank waar rechtsbuiten Jasper alle ruimte kreeg om acties te maken en grossierde in scherpe voorzetten. Onder andere Milan en Ilyas wisten deze bijna met een prima kopbal in een nieuwe voorsprong te vertalen, maar de keeper van Utrecht wist dat met een aantal prima reflexen te voorkomen.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld met een overwicht voor PSV. Het team bleef verdedigend vrij eenvoudig overeind tegen Utrecht, dat veelal met de lange bal de spits zocht, en bleef aanvallend de nodige kansen creëren. Waar het er in de beginfase van de tweede helft op leek dat de bal er niet in wilde, Naïm zag een geweldige vrije trap op de paal uiteenspatten en Milan en Ilyas slaagden er allebei niet in om oog in oog met de Utrechtse keeper doeltreffend af te werken, wist Milan in de 59e minuut met een echte spitsengoal toch de volle winst voor het team binnen te slepen. Jasper bediende met een balletje op maat invaller Mo die zijn inzet via de lat terug het veld in zag komen. Milan was er als de kippen bij en kopte de terugspringende bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek binnen: 2-1. PSV kwam in de slotfase van de wedstrijd niet meer in de problemen. En al had de score veel hoger kunnen en moeten uitvallen, dit was een uitstekende en verdiende overwinning voor het team.

PSV O16 speelt volgende week zaterdag om 11.30 uur thuis tegen Dordrecht.

Jules Janssen, Lars Putters, Milan Govaers, Jesse Giebels, Yaël Gil y Munios, Matteo Dams (49/Mo Nassoh), Dylan Hopman, Naïm Matoug, Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Ilyas Bougafer (60/Iggy Houben).

Gele kaart: Ilyas Bougafer, Dylan Hopman, Naïm Matoug, Iggy Houben.