Sparta Rotterdam JO13-1 logo

Robin van Duiven
  2. Wedstrijdverslag

PSV O13 krijgt niet wat het verdiend en verliest van Sparta

Na een spannende wedstrijd heeft PSV O13 een jammerlijke nederlaag geleden. Ondanks dat de Eindhovenaren zeker een punt verdienden, stond er na een uur spelen de eindstand van 1-2 op het bord. De winnende goal van de Spartanen viel in de laatste minuut van de wedstrijd.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de neutrale toeschouwers. Sparta had veelvuldig de bal, maar wist hier geen kansen mee te creëren. Ook omdat PSV weinig met het balbezit deed, zochten beide teams de kleedkamers op met 0-0.

Na rust kwam de wedstrijd los. Zo was de spits van Sparta al snel gevaarlijk, maar zijn poging miste de juiste richting. De grootste kans was echter voor PSV-spits Robin van Duiven. De aanvaller kwam oog-in-oog met de doelman en passeerde de sluitpost met een lob. Zijn poging leek de doellijn te gaan passeren, echter oordeelde de scheidsrechter dat de bal nog voor de lijn werd weggewerkt. Even later was het wél raak: Robin van Duiven werd weggestoken door Nicolas Verkooijen, gebruikte goed zijn lichaam en schoot de bal strak in de verre hoek. Vijf minuten na de openingstreffer stond het echter alweer gelijk. Een diepe bal van Sparta werd niet goed weggewerkt, waarna de bal in de kluts werd binnen geschoten. PSV liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en was drie balcontacten na de gelijkmaker weer dicht bij een voorsprong. De Sparta-doelman had echter een knappe reflex in huis om Van Duiven van zijn tweede doelpunt af te houden.

Waar beide teams al rekening hielden met een gelijkspel, was het uiteindelijk toch Sparta dat er met de winst vandoor ging. Een voorzet werd slecht weggewerkt, waarna de spits van de Rotterdammers de bal hard binnen kon schieten. PSV zette hierna nog één keer aan en wist nog een enorme kans te creëren, echter kopte Julian van Esdonk deze op de lat. Direct na deze kans floot de arbiter voor het laatst, waardoor de drie punten naar Rotterdam gingen.

Ondanks dat PSV O13 dus meer verdiende, hield het uiteindelijk geen punten over aan deze wedstrijd. Volgende week spelen de jonge Eindhovenaren een uitwedstrijd, op De Toekomst staat dan de wedstrijd tegen Ajax op het programma.

Daan van de Brande; Thijs Jansen (60/Semi Bouhoudane), Michael Bresser, Wessel Kuhn (38/Brian van de Boogaard), Raf van de Riet; Joep Vermeulen (46/Julian van Esdonk), Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (38/Zaid El Bakkali), Robin van Duiven, Eus Waayers