16 maart, 00:00
RJO / FE Feyenoord C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Varkenoord
    Vandaag stond dan eindelijk de absolute topper op het programma. De wedstrijd waar iedereen al lang naar uitkeek. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2. De wedstrijd waar het voor PSV een kwestie van de "spanning terugbrengen" of “afhaken” is. De wedstrijd kortom tussen Feyenoord en PSV.
    Het gat tussen beide ploegen vooraf: 6 verliespunten in het voordeel van Feyenoord. Uitslag in Eindhoven eerder dit seizoen: 2-2. Ten opzichte van die wedstrijd was flink gehavend: in de as ontbraken 3 spelers, waardoor PSV vandaag aantrad met 4 spelers die nog in de C2 mogen spelen.

Op een veld waar ze in mijn dorp de koeien nog niet op los zouden durven laten, begon PSV goed. De ploeg had de harde wind in de rug en dit was, naast het veld, een factor die een grote rol speelde in het type spel wat op de "mat" gelegd werd. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Waarbij Feyenoord gokte op de snelle voorwaartsen en daar in de 10e minuut bijna succesvol mee was. Door miscommunicatie achterin dook de rechtsbuiten van Feyenoord ineens op voor keeper Mike van de Meulenhof die voortreffelijk redding bracht. PSV probeerde combinerend de voorste linie te bereiken. En was het eerst dreigend toen Amar Catic de bal van rechts goed voorgaf. Net voor Karim Bannani gevaarlijk kon worden, werd de bal echter weggekopt. Na een kwartier gespeeld te hebben profiteerde PSV bijna tweemaal van slordigheden in de Rotterdamse opbouw. Eerst was het Lennerd Daneels die met een verre lob dichtbij een treffer was, en niet veel later was Joey Konings bijna doeltreffend na druk te zetten op de Feyenoord-goalie. Helaas werd het doel niet getroffen. Na een half uur spelen was het dan tóch raak. Na een interceptie op het middenveld van Karim, kwam de bal terecht bij Jaëll Hattu die iets fenomenaals in gedachten had. En niet alleen in gedachten! Hij voerde het ook nog uit: met een subtiel stiftje zette hij de meegelopen Robin Schoonbrood alleen voor de goal. En via een prachtige volley scoorde Robin beheerst de 0-1. Wat een aanval en wat een doelpunt!
    PSV kon echter de voorsprong niet mee de kleedkamer innemen. Want direct na de aftrap werd de bal vanaf Feyenoords linkerkant voorgegeven waar de bal ineens voor de voeten terecht kwam van één van de middenvelders van de Rotterdammers die ongenadig hard uithaalde. Zijn schot vloog hoog in het doel boven de kansloze Mike van de Meulenhof. Een enerverende eerste helft, met twee prachtige doelpunten en een goed fluitende scheidsrechter (mag ook gezegd worden!).
    Na rust speelde Feyenoord met de harde wind mee. En werd PSV teruggedrongen. Toch hield de Eindhovense equipe de gelederen goed gesloten. Feyenoord zette wel vroeg druk, en PSV had moeite er voetballend uit te komen. Maar tot echt grote kansen kwam de koploper niet. Mede dankzij een sterk collectief dat vandaag op het veld stond. Feyenoord wist echter toch op voorsprong te komen. Een voorzet over PSV’s linkerkant ging net over een Eindhovense centrale verdediger, maar de zojuist ingevallen Feyenoord spits nam de bal ineens op de binnenkant van zijn rechtervoet en scoorde zeer knap de 2-1. PSV kon daar tot die tijd aanvallend niet veel gevaarlijks tegenover zetten. Zo’n 12 minuten voor tijd kwam PSV weer eens gevaarlijk voor het Feyenoord doel. Lassane Faye stoomde op over de linkerkant en kwam plotseling voor de Feyenoord doelman die uiteindelijk redding bracht. Nadat Karim een schot nog naast zag gaan, was het Feyenoord die de wedstrijd in de laatste minuut definitief in het slot gooide. Via de snelle rechtsbuiten werd de eindstand 3-1 op het bord gebracht.
    De titelstrijd lijkt hiermee beslecht. Toch kan PSV terugkijken op een prima wedstrijd. Er stond vandaag een team, een sterk collectief die allen voor iedere meter en iedere bal wilde knokken. En misschien nog wel het belangrijkste winstpunt: PSV eindigde de wedstrijd met maar liefst 5 spelers die nog in de onder-14 competitie uit mogen komen, zonder dat het aan kwaliteit inboette
    Zonder 3 punten stapte PSV weer in de bus. Maar over drie weken krijgen we weer de kans om sportief revanche te nemen. Dan staat immers de halve finale voor de beker op het programma, uit bij Feyenoord...

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver, Lassane Faye; Robin Schoonbrood, Lennerd Daneels (61' Justin Lonwijk), Jaëll Hattu; Amar Catic (55' Cody Gakpo), Joey Konings, Karim Bannani.