2-0
16 maart, 00:00
PSV A1 logo
De Graafschap A1 logo

Wil je bovenin blijven meedraaien moet je punten pakken, wil je niet degraderen moet je punten pakken. En die twee ploegen spelen vandaag tegen elkaar. PSV begint goed met verzorgd spel en geen ondoordachte dingen doen. Alleen de kansen komen nou niet als rijpe appelen van de bomen vallen. Er komen eigenlijk maar weinig kansen voor beide partijen. PSV weet wel zeker 73% balbezit te houden, misschien wel 74%, maar geen grote kansen. Ook de tegenstander weet daar geen raad mee en zo gaan we rusten met de bekende brilstand.
    Meteen na rust willen we doordrukken en na vier minuten is het Bram die goed doorkomt op rechts en een voorzet geeft die door Rai wordt doorgekopt en Geraldo neemt de bal aan en scoort beheerst de verdiende 1 – 0.
    De Graafschap moet nu wel willen ze nog een punt of drie punten pakken. Dus komt er meer ruimte voor ons. Vooral Rayhi laat zich gelden en heeft na een geweldige solo de tweede goal op de schoen maar de lat zit hem dwars.
    Zo gaan we langzaam naar het einde met nog maar steeds die 1 – 0 stand. Tien minuten voor tijd komt de Graafschap goed door en de tegenstander weet Jesse te omspelen maar Jorrit is goed meegelopen en weet de bal met zijn knie tot corner te verwerken. Dat is fff schrikken. Maar we pakken t op en in de allerlaatste minuut gaat Rayhi over links een solo beginnen en weet na diverse obstakels de verdiende 2 – 0 aan te tekenen en zo de drie punten binnen te halen.
    Ook al was het vandaag nog niet echt goed de punten zijn wel binnen dus dat is de vooruitgang met vorige week. Komende donderdag de uitwedstrijd naar Heerenveen. Een tegenstander die de laatste vijf wedstrijden de volle winst binnenhaalt. Dus we zijn gewaarschuwd. Nog zeven finales. Succes.

Bertrams, van Vlerken, Kardes, Hendrix, Heesakkers, Noor (77ste Mahmoed), Sanoh, Leemans (77ste Rommers), Muzaqi (46ste Rayhi), Vloet, Geraldo Antonio.