Penalty gemist door PSV
    2x geel Robin Faber

Verslag Willem II-site:

Strijdend A1 verdient punt tegen PSV
    16-3-2005 - In een pittige midweekse wedstrijd met veel stevige duels pakte de A-jeugd het tweede punt op rij via een doelpuntloos gelijkspel tegen de leeftijdgenoten van PSV.

Met een tackle van Dennis Loonen op de hakken van de beweeglijke Roy Beerens kreeg PSV al vroeg in de wedstrijd een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De toegekende strafschop werd echter klemvast gepakt door de uitstekend keepende Kristof van Hout. De verdere eerste helft speelde zich voornamelijk af tussen de beide strafschopgebieden, waarbij er opvallend veel vrije trappen waren rond de 20-30 meter van het doel. Zo trapte Ad Klijn zijn eerste vrije trap eerst voorlangs en even later net over het doel van keeper Ferhat Kaya. Aan de andere kant werd een vrije trap van PSV’er Aldin Peljto door de muur van richting veranderd, maar met een goede reflex toch nog door Kristof van Hout gestopt.

De tweede helft was koud vijf minuten bezig, toen PSV-aanvoerder Robin Faber met zijn tweede gele kaart na een overtreding op Niels Vorthoren al mocht vertrekken van de prima fluitende scheidsrechter Goosens. Willem II wist niet optimaal te profiteren van de ruimte en moest het hebben van schoten uit de tweede lijn of van een enkele individuele actie. Met drie verse wissels probeerde trainer John Lammers alsnog de broodnodige driepunter binnen te halen. In één van de spaarzame momenten voor het doel draaide Niels Vorthoren weg bij zijn direkte tegenstander en kwam oog in oog met keeper Kaya, die met een knappe reflex de bal tot corner kon verwerken. Met nog tien minuten te spelen zorgde een lange, hoge bal van Casper van Elsacker voor verwarring in de Eindhovense defensie. Vorthoren kopte de bal door naar de sterk spelende Lars Lambooij, die vervolgens door PSV-verdediger Dirk Marcellis tegen de grond werd gewerkt. In deze vrijwel identieke situatie als in de eerste helft liet scheidsrechter Goosens nu echter doorspelen en werd zodoende de kans om op voorsprong te komen ontnomen. De ruim aanwezige toeschouwers moesten het verder alleen nog doen met een kans voor Bart Biemans, wiens lage schot voorlangs vanaf ‘randje 16’ door iedereen gemist werd en net naast het Eindhovense doel ging.