3. Doelpunt

4. Doelpunt

Tim van den Heuvel
  5. Wedstrijdverslag

ADO Den Haag was zaterdag de tweede tegenstander in de competitie voor PSV O14. Na een stroef begin van PSV, werd naarmate de wedstrijd vorderde duidelijk dat PSV over veel meer kwaliteiten beschikte als de gasten uit Den Haag. Bij PSV was Jason van Duiven vandaag de grote man, met een hattrick gaf hij als aanvoerder het goede voorbeeld voor de rest van zijn team. Met een 6-1 overwinning werd dus ook de tweede wedstrijd van de competitie gewonnen.

Nadat de scheidsrechter gefloten had voor het begin van de wedstrijd was het ADO Den Haag dat heel verassend begon. De gasten uit Den Haag zetten heel hoogdruk, waren heel fel op de bal en hiermee leek het dat ze PSV verraste. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ADO Den Haag de score opende. Een afstandsschot, welke in eerste instantie nog op de lat kwam, werd in de rebound wel binnen gewerkt. Een achterstand voor PSV O14. PSV kwam na deze tegenvaller veel beter in hun eigen spel. Zes minuten later werd de stand dan ook weer gelijkgetrokken. Emir Bars wist de bal bij Jason van Duiven te krijgen, deze passeerde de doelman makkelijk. Nog voor het rustsignaal wist PSV op voorsprong te komen. Tim van den Heuvel wist de vrijstaande Jason te bedienen, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenkopte. Het laatste wapenfeit van ADO Den Haag was ook nog voor de rust. De fysiek zeer sterke ADO-spits kwam 1-op-1 met PSV-doelman Tijn Smolenaars. Tijn kwam op tijd uit zijn doel en wist door goed zijn doel te verkleinen, een doelpunt te voorkomen.

Na rust was het verzet van ADO wel gebroken. PSV speelde heel goed en liep uit naar een grote overwinning. Tim wist te scoren uit een perfecte voorzet van Renzo Tytens. Emir Bars krulde de bal mooi in het doel op aangeven van Tim. Jason wist de bal die hij ontving van Emir op een mooie manier onder controle te brengen en zo zijn derde van de dag te scoren.  In de laatste minuut van de wedstrijd was het nog Khaled Razak die met een s de 6-1 op het scorebord kon zetten.

Dus een goede overwinning voor PSV, zeker als je weet dat er drie spelers van de O13 meespeelden. Maar voor deze jongens was de stap naar een hoger team geen probleem, en ze pasten ze zich makkelijk aan. Volgende week geen competitie voetbal voor PSV O14, maar een vriendschappelijke wedstrijd. De week erna wordt afgereisd naar Feyenoord, voor het vervolg van de competitie.

Tijn Smolenaars, Immanuel Hagens, Bram Rovers, Brian van de Boogaard, Renzo Tytens, Arthur Piedtfort (50/Samuel Gomez), Tim van den Heuvel (62/Joep Vermeulen), Tijn Vergeldt, Jason van Duiven, Emir Bars, Enzo Geerts (44/Khaled Razak).