3. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Het verslag

Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen het stugge NAC uit Breda. Bij winst zou de achterstand drie punten blijven op de koploper. Maar leed je puntenverlies dan werd het gat al erg groot met de concurrentie.

De thuisploeg begon meteen met hoog druk te zetten op de defensie van de Eindhovenaren. Dit betekende dat PSV al snel de lange bal moest gaan hanteren. In de 8e minuut was het Oliver Horvath die weggestuurd werd op rechts. Zijn schot kwam echter in de handen van de keeper. Hierna kreeg NAC twee grote mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de PSV goalie Maxime Delanghe zorgde met twee uitstekende reddingen dat het nog een gelijke stand bleef. Hierna nam PSV weer het initiatief. Een schot van Mathias Kjølø werd uit de korte hoek getikt. De corner die hieruit volgde belandde via een verdediger op het aluminium.  Maar dan ineens kwam NAC  in de 38e minuut op voorsprong. Een voorzet werd niet goed ingeschat en kon zo bij de tweede paal worden binnengeschoten. PSV rechtte meteen zijn rug, Mees Kreekels kopte in de 41e minuut de gelijkmaker binnen uit een vrijetrap van Nigel Thomas. Dit was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft begon PSV  heel sterk en had het veel balbezit. Het resulteerde echter nog niet in grote kansen. Het is Manu Matuta die in de 68e minuut een afgeslagen corner vol op zijn pantoffel nam, maar het leder ging maar net over. Niet veel later was het Jeremy Antonisse die in de zestienmeter uit balans werd gebracht voordat hij uit kon halen, maar toch kreeg de spits de bal nog bij Damian Timan die vrij voor goal de 1-2 maakte. Hierna ging de thuisploeg alles of niets spelen. Hierdoor kreeg PSV wat countermogelijkheden. De Eindhovenaren kwamen in de laatste seconde van de wedstrijd nog goed weg. Uit een voorzet werd de bal tegen de lat gekopt. Niet veel later klonk het eindsignaal en gingen de drie belangrijke punten mee naar Eindhoven.

De eerst volgende wedstrijd van PSV O19 is zaterdag 23 februari 2019 om 14.45 uur uit  bij NEC uit Nijmegen.