4. Doelpunt

Jaivy Lourens
  5. Wedstrijdverslag

Knap herstel PSV in Volendam

PSV O16 moest zaterdag op bezoek bij Volendam, waar het bij de laatste ontmoeting tussen beide teams vorig jaar een pijnlijke tik op de vingers kreeg. Dit keer lagen de verhoudingen geheel anders, getuige ook het feit dat de trainers na de wedstrijd gratis jokers uitdeelden. Hoewel PSV een zeer matige eerste helft afleverde, werd dat in een prima tweede helft ruimschoots rechtgezet.

Het slechte begin in de eerste helft werd al in de vijfde minuut betaald met een treffer van Volendam. PSV werd in het strafschopgebied kinderlijk uitgespeeld waarna de spits volledig vrij voor Rick een hoek uit kon kiezen en de 1-0 kon maken. Nadat de Volendammers ruim vijf minuten later een grote kans op 2-0 lieten liggen, beloonde gelegenheidsspits Jasper zichzelf in de 13e minuut met een prima actie. Hij zette de linksback goed onder druk, ontfutselde hem de bal en zocht direct het strafschopgebied op. Hij speelde nog een verdediger uit en werkte beheerst in de linkerhoek af, 1-1. Volendam wist halverwege de eerste helft echter opnieuw op voorsprong te komen door een individuele actie waarbij Rick door een diagonaal in de verre hoek kansloos werd gelaten en de 2-1 moest incasseren.

Hoewel ook in de tweede helft de eerste grote kans voor de Volendammers was, wist PSV zich daarin uitstekend te herstellen en speelde het een goede en vermakelijke tweede helft waarin het domineerde. In de 46e minuut wist PSV voor de tweede keer in de wedstrijd terug te komen van een achterstand door een heel fraaie goal van Jaivy, die in het strafschopgebied goed werd aangespeeld door Dylan en met een mooie actie zijn tegenstander uitspeelde en haast vanaf de achterlijn de 2-2 in de verre hoek binnenschoot. Ruim tien minuten later wist PSV voor het eerst op voorsprong te komen met een zo mogelijk nog mooiere goal van een andere O15-huurling. Mo lag in de zestienmeter de bal terug op de inkomende Chahid, die de uitlopende keeper met een geweldig stiftje wist te verschalken en PSV op 2-3 bracht. In de 60e minuut gooide Mo vervolgens met een geweldige actie de wedstrijd in het slot. Op de linkerflank stuurde hij eerst met vier kapbewegingen zijn tegenstander het bos in, waarna hij een scherpe voorzet gaf. Voor zover die niet al rechtsreeks over de achterlijn in het Volendamse doel verdween, werd die voor de zekerheid door een verdediger binnengekopt. Alleen al voor de actie: Mo 2-4.

Al met al een prima wedstrijd en een goed resultaat na een turbulente week. PSV speelt komende zaterdag om 11.30 uur de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.