FC Twente JO15-1 logo

3x
    Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

Voor PSV stond na de doordeweekse bekerwedstrijd uit bij AFC (0-5 winst) de derde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was promovendus FC Twente. Voor de Tukkers was het inmiddels de vierde wedstrijd in competitieverband. En daarin haalde het team zeer fraaie resultaten. Uit bij AZ werd knap met 0-2 gewonnen. Waarna op eigen bodem Ajax op 1-1 gehouden werd en vervolgens bij Feyenoord een krappe nederlaag werd geleden (2-1). PSV was dus vooraf gewaarschuwd dat de promovendus een soort reuzendoder is.

De openingsfase was duidelijk voor PSV. De thuisploeg speelde met drie verdedigers waardoor de Eindhovenaren op snelheid er vaak langskwamen. Dit leidde ook tot grote kansen. Zo was Jesper Uneken in de vierde minuut heel dicht bij de openingstreffer nadat hij de bal van Shi-jon Martina ontving. Een paar minuten later opende Lars Putters op Iggy Houben die vervolgens de bal meegaf aan de mee opstomende Livano Comenencia. Helaas trof Livano de keeper in plaats van het doel. Nadat Jesper even later met een kopbal de lat raakte uit een voorzet van Livano, leken beide ploegen met 'de brilstand' de kleedkamers op te zoeken. Maar in het tijdsbestek van twee minuten liep PSV net voor rust alsnog uit naar een duidelijke voorsprong. Iggy Houben ontving de bal van Isaac Babadi, ging sprinten met de bal aan zijn voeten en rondde vervolgens rustig af. Een minuut later was het wederom de tandem Isaac - Iggy die voor een doelpunt zorgde: 0-2.

Na rust consolideerde PSV de voorsprong. Het kreeg nog steeds kansen, maar was slordig in de keuzes en in de eindpass. Hierdoor bleef Twente geloven in een goed resultaat. Die keren dat de thuisploeg gevaarlijk werd, stond keeper Niek Schiks paraat. Met nog zo'n zes minuten te spelen leek PSV het duel te beslissen. De Twente keeper liet een schot van Ruben van Bommel los waarna Lars Putters er als de kippen bij was om de bal over de doellijn te tikken. Helaas voor Lars werd hij voor buitenspel letterlijk en figuurlijk teruggefloten. In de 66e minuut leek de wedstrijd alsnog spannend te worden toen de thuisploeg (terecht) een penalty kreeg. Gelukkig werd deze hard tegen de paal geschoten. In de laatste minuut besliste PSV de wedstrijd helemaal toen keeper Niek Schiks met een verre, zuivere trap Iggy aan het werk zette. Vanaf de middenlijn sprintte hij zijn directe tegenstander eruit waarna hij de bal in de verre hoek binnenschoof. Een prima goal en dus ook een hattrick voor Iggy vandaag.

Zo nam PSV vandaag de drie punten mee uit Twente en kan het uitkijken naar de volgende wedstrijd: uit bij koploper Vitesse.

Niek Schik,; Livano Comenencia, Luc Netten (c), Milan Govaers, Yaƫl Gil y Muinos (45/Koen Jansen), Matteo Dams, Lars Putters, Isaac Babadi, Iggy Houben, Jesper Uneken (45/Ruben van Bommel), Shi-jon Martina (59/Seb Loeffen).

Gele kaart: Livano Comenencia