5-4
16 februari, 00:00
Roda JC Kerkrade O.12 logo

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen Roda JC voor de deur. Deze week werd er hard getraind, waardoor het zelfvertrouwen voor veel spelers is toegenomen. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Goed positiespel en telkens werd de vrije ruimte gevonden. Na 8 minuten spelen opende we de score door attent reageren van Niek op een afstandschot van Mohamed Ihattaren. Met deze tussenstand gingen we ook rusten. 2de Helft tapten Roda JC duidelijk uit een ander vat. Ze waren gretiger en overblufte PSV. Na 4 minuten stond de teller op 2-1 in het voordeel voor Roda JC. Beiden ballen werden op geheel dezelfde wijze voorbereid. Eerst via de linker kant en later via de rechter. Kort na de 2 tegentreffers stuurde Mohamed-Amine Heritier de diepte in. Waarop hij op zijn beurt de bal na een mooie individuele actie de 2-2 op het scorebord zette. Lang genieten was het immers niet voor PSV, want binnen 8 minuten scoorden Roda JC maar liefst 3x. Ruststand 5-2 in het voordeel van Roda JC. Een 2de helft waarin PSV duidelijk niet meer de bovenliggende partij was.
    In de 3de helft wist Mohamed Ihattaren met een individuele actie en een verwoestend schot de score op 5-3 te zetten. Kort erna wist Genrich de score zelfs nog op te schroeven naar 5-4. PSV geloofde er weer in en zette net zoals in de eerste helft Roda JC volledig te kijk met hun positiespel. Het nam meer risico maar het mocht niet baten. De score bleef 5-4. Een teleurstellend resultaat waarbij het team buiten in fase in de 2de helft een goede wedstrijd heeft gespeeld. Wederom een goed leermoment voor de groep. Op na volgende week waar Helmond Sport thuis de volgende tegenstander is.