16 februari, 00:00
Roda JC C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Kaalheide
    Na het Carnavalgedruis én plaatsing voor de halve finale voor de beker trad de C1 van PSV aan tegen Roda JC. Thuis werd deze ploeg relatief eenvoudig met 5-1 weer naar Kerkrade gestuurd. Roda heeft het moeilijk in de competitie. Getuige de gedeeld laatste positie die zij innemen. Toch mag deze, maar ook andere, ploegen nooit onderschat worden. Iedere wedstrijd begint met 0-0. En als je zelf al niet scoord, loop je minimaal al 2 punten verlies op.....

Vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het heft in handen. De bal werd lekker rondgespeeld. Omdat Roda JC compact speelde en puur op de counter loerde, waren de kansen spaarzaam. Jaëll Hattu was in de 9e minuut dichtbij de openingstreffer met een afstandsschot. De tegenaanval leverde een kans op voor de Kerkraadse spits. Die stuitte echter op de linkervoet van keeper Mike van de Meulenhof.

Het duurde tot de 18e minuut tot PSV het veldoverwicht in een doelpunt tot uiting kon brengen. Dante Rigo kreeg de bal rond de 16 aangespeeld, draaide en kapte zich knap vrij en verschalkte de keeper met een schot in de rechterhoek: 0-1.

PSV bleef rustig de bal rondspelen en had mn over de linkerflank veel ruimte. Zeker Lassane Faye maakte daar prima gebruik van en kwam regelmatig door. In de 24e minuut kwam Lassane weer opstomen. En na er een aantal "pleintjes-voetbal-acties" uitgegooid te hebben, gaf hij een prima voorzet. Die de keeper helaas net voor het hoofd van spits Joey Konings wegtikte. De afvallende bal werd overgeschoten. Omdat Jaëll net daarvoor na een prachtige één-twee met Karim Bannani besloot om de bal terug te leggen ipv zelf te schieten, werd de ruststand 0-1.

Na de pauze kwam PSV al snel op 0-2. Dante nam een vrije trap. Zijn zwabberbal werd ternauwernood gekeerd door de Roda doelman. De corner die dit opleverde werd door Dante bij de 2e paal neergelegd, waar de op het juiste moment ingelopen Joey de bal binnenkopte.

PSV bleef het spel dicteren en geconcentreerd spelen. Het was wachten op de volgende treffer. Bijna scoorde Jaëll koppend de derde na een voorzet van Lennerd Daneels. Amper twee minuten later was het wél raak. En wederom stond Dante aan de basis van een treffer. Zijn corner werd ditmaal door Kaan Tanriver binnengekopt. Zijn treffer werd op een mooie, trotse wijze gevierd langs de lijn.

Na de 0-3 werd er niet meer gescoord. PSV kreeg nog wel een enkele mogelijkheid hierop. Roda niet. Waardoor met een dik en dik verdiende overwinning weer de bus werd ingestapt.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten (50' Ymanuel Hurkmans), Kaan Tanriver, Tom Scheepers (c) (54' Ertem Bölükbas), Lassane Faye; Dante Rigo, Robin Schoonbrood, Jaëll Hattu; Lennerd Daneels, Joey Konings, Karim Bannani.