1-0
16 februari, 00:00
PSV A1 logo
ADO Den Haag A1 logo

Vandaag tegen het altijd lastige ADO voor de competitie. ADO is een soort angstgegner, we hebben het altijd moeilijk tegen deze ploeg, dus we zijn gewaarschuwd. Op een voortreffelijke grasmat (t is kunstgras) beginnen we. We proberen ADO zo snel mogelijk in de verdediging te drukken. De eerste kansen of eigenlijk kansjes zijn voor ons maar telkens is de laatste pass, de voorzet of de afwerking nog geen 100 procent. En als de uitvoering wel goed is dan is er nog altijd de assistent-scheidsrechter langs de lijn die de lichaamstemperatuur van de trainer weet op te drijven. De ruststand tussen PSV A 1 en de assistent-scheidsrechter is dan ook 0 – 0.
    In de rust krijgen we uitleg van de trainer hoe bepaalde looplijnen anders en/of beter kunnen en dat we ons hoofd zeker niet op hol moeten laten brengen. Geduld en nog eens geduld.
    We beginnen dus geconcentreerd. En jawel, in de 48ste minuut weer een goede aanval via Mo Rayhi en de pass op Geraldo Antonio is perfect en de 1 – 0 staat op bord. Maar we willen meer. Die tweede goal zal wat meer rust in het elftal brengen dus die moet er komen. Maar hij valt niet. Ook ADO wil meer dan die nul op het bord. Ze krijgen wat meer kansen en worden wat brutaler in hun spel. Ook wij krijgen nu meer ruimte en dat heeft tot gevolg dat er ook aan de andere kant kansen komen. Maar we weten deze niet te benutten en de trainer zal volgende week uitzoeken wat daar de oorzaak van is. De beide keepers weten hun werk goed te doen en na 95 minuten fluit de scheidsrechter uit Nunspeet voor de laatste keer en zijn de fel begeerde driepunten binnen.
    Volgende week wacht Utrecht en dit is ook een tegenstander om rekening mee te houden. Door de andere uitslagen van vandaag staan we voorlopig weer op de eerste plaats.
    Verder moet ik op deze plaats nog een bedankje geven aan Willem en Tim voor vorige week. Dat was echt Top jongens.
    En Sander, sorry voor het vorige verslag. Het was de kou of misschien wel iets anders, zullen we maar zeggen.
    En zoals de oude chinezen altijd zeiden: wie een fout maakt en deze niet hersteld maakt er nog een.