PSV F1 - Geldrop/AEK E3

 1. zaterdag 16 februari 00:00

  De Uitslag


 2. Eerste competitiezege E3

  Op een hard bevroren Herdgang stond vandaag voor de F1 het eerste competitieduel in de E-klasse op het programma. Om hier aan deel te mogen nemen is F1 vanaf nu het E3 van PSV.
  Tegenstander vandaag was Geldrop E3.
  PSV kende een sterke beginfase. Men probeerde via combinatiespel bij het Geldrop doel te komen. Het was Baggio die vrij snel in de wedstrijd een combinatie over 5 schijven wist af te ronden: 1-0.
  Even later liet Jordan zien dat de PSV-ers fysiek niet veel van hun tegenstander onderdeden. Hij veroverde de bal op kracht en alleen richting het doel liet hij de keeper met een schuiver kansloos: 2-0
  Ook Ruud probeerde het een aantal keer van afstand, maar zijn schoten waren vandaag niet venijnig genoeg.
  Aan het eind van de eerste helft werd het spel van de PSV-ers iets slordiger. De combinaties werden niet meer uitgevoerd en het keiharde veld maakte het ook al niet gemakkelijk. Van deze mindere periode wist Geldrop gebruik te maken. Bij een laag schot van afstand werd het zich van Pepijn belemmerd door Robin. Hierdoor zag hij de bal iets te laat aankomen en stond het plotseling 2-1.
  Dit was tevens de ruststand.
  De tweede helft gaf weer het vertrouwde beeld. PSV domineerde en voerde de druk op Geldrop op. Tegen een schitterende 1-2 tussen Cody en Jordan was de Geldrop verdediging kansloos. Cody rondde het beheerst af: 3-1.
  Even later liet Robin weer één van zijn technische hoogstandjes zien. Een Geldrop verdediger werd volledig het bos in gestuurd en de keeper kon ternauwernood redding brengen. Gelukkig was Bjorn attent genoeg om de 4-1 aan te tekenen.
  Geldrop gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde wat meer naar voren te gaan spelen. Deze moed werd beloond met een fraai doelpunt. Een afstandschot kon in eerste instantie nog door een PSV-er geblokkeerd worden. De terugstuitende bal werd in tweede instantie snoeihard boven Merijn binnengeschoten: 4-2
  Het slotakkoord was echter weer voor PSV. De keeper wist een afstandschot van de sterk spelende Armando niet vast te houden en daar maakte Jordan dankbaar gebruik van.
  Eindstand van deze leuke wedstrijd: 5-2

  Verslag met dank aan Peter Verhoeven
  Baggio Wallenburg
  Jordan Teze (2x)
  Cody Gakpo
  Bjorn Bastiaans