NEC/FC Oss 011 - PSV D3

 1. zaterdag 16 januari 00:00

  De Uitslag


 2. Weer warm draaien

  Na drie weken vakantie met sneeuw en ijsplezier, was het deze week weer voetbal dat op de eerste plaats stond. Met een dooi-aanval die gisteren ingezet was, was het vandaag weer wat aangenamer voor de jongens om te voetballen (alhoewel net boven 0, alles is relatief). De D3 mocht zijn opwarming maken bij het gastvrije Nec in Nijmegen waar de Nec/Oss combinatie de tegenstander was. Al die voetbalcombinaties tegenwoordig maakt het er voor de volgers niet eenvoudiger op trouwens. Er wordt niet meer tegen 1 club gespeeld maar tegen combinaties, die dan wel weer twee teams op de mat brengen van de twee afzonderlijke clubs waar dan tegen elk één helft gevoetbald wordt. De KNVB heeft dit allemaal doordacht, dus het zal wel goed zijn voor het Nederlandse voetbal.

  De jongens speelden op een prachtige mat, waarvan bleek dat het toch wel glad was; de jongens gleden regelmatig uit maar er was wel goed op te voetballen. De supporters konden op een verhoging plaatsnemen naast het veld dat door Nec was ingericht door het sneeuw op het veld naar de kant te schuiven. Prachtig zicht, maar ik moet zeggen dat toen de scheidsrechter afblies de kou inmiddels tot in de lies was opgetrokken. Gelukkig geen onherstelbare schade opgelopen.

  Oss O11 - PSV D3

  De eerste wedstrijd tegen de onder 11 van Oss. PSV is in deze wedstrijd de bovenliggende partij, waarbij Oss ook gevaarlijk blijft maar de meeste kansen zijn voor PSV. De keeper van Oss redt in het begin van de wedstrijd uitstekend op inzetten van Cody, Robin en Roland waar een Oss-aanhanger al concludeert dat de kiep vandaag (jammer genoeg voor PSV) niet passeerbaar zal blijken. Hij heeft zijn woorden nog niet uitgesproken of Steven kan inschuiven na een mooie actie van Cody die de bal vanaf de achterlijn panklaar legt. De keeper kon hier toch niks tegenin brengen.

  PSV speelt gewaagd naar voren, waarbij het me opvalt dat de verdedigers meer voor hun man staan dan er achter, en er vooral 1 op 1 gespeeld wordt. Luc is vandaag de slot op de deur en hij speelt de hele dag souverein; rustig grijpt hij keer op keer op tijd in en weet mooie voortzettingen naar voren te verzorgen. Met al die vooruit voetballende PSV-ers wordt het bij Oss voorin wel erg druk. Ook omdat onze flanken ook graag de bal in het doel willen hebben en driftig in het vijandelijke strafschopgebied meedoen. Colin coacht vanaf de zijnlijn ‘groot maken’ maar zo makkelijk laten de jongens zich niet de rechtstreekse gang naar het doel ontzeggen; het heeft wel wat effect maar het blijft in het midden toch te druk.

  Als kwikzilverige, behendige spits weet Roland dan toch een gaatje te vinden: twee mooie bewegingen en een laag schot laten de keeper voor de tweede keer kansloos, 0-2.Na een scrimmage nog een vlam van Baggio maar die stuitte helaas af op een Ossenaar; deze bal had een beter lot verdiend vonden we als PSV-supporters. Toch nog de 3-0 als Hus mooi op Raf steekt en via de keeper de bal bij Cody belandt die de 3-0 kan intikken. Rust, nou ja mini-wedstrijd afgelopen.

  Nec O11 - PSV D3

  Waar de eerste wedstrijd PSV sterker was dan de opponent, zo gaat de tweede wedstrijd gelijkop met Nec wat meer op de helft van PSV maar veel kansen leverde dat niet op; en voor PSV trouwens ook weinig. Er werd deze wedstrijd door alle spelers enorm veel strijd geleverd, het ene vinnige duel na het andere en de scheidsrechter had moeite om de gemoederen bedaard te houden. Wat niet helemaal lukt want Hus kon na enkele keren gewaarschuwd te zijn, de zijkant opzoeken en ook een speler van Nec liet zich gaan en mocht eerder rusten.

  Raf krijgt aan het begin van de wedstrijd een kansje na een steekpassje van Bjorn maar lobt de bal over het doel. Nec verschijnt nog enkele keren gevaarlijk in de buurt van het doel maar Arne hoeft eigenlijk ook geen echte parade te maken. De verdediging van PSV staat als een huis met Armando en Jordan op de flanken, en dan valt het niet mee om wat te halen. Veel spel op het midden maar ook zo’n wedstrijd kan toch bijzonder aantrekkelijk zijn, bleek vandaag. De beleving was bij alle spelers prachtig om te zien en er werd gevochten voor een overwinning.

  Een 0-0 eindstand was toch het logische resultaat. Door Nec werd dit als een overwinning gevierd, niet vreemd natuurlijk omdat de D3 tegen de 1 jaar oudere tegenstanders in de Zuidelijke league goede resultaten haalt. Maar Oss en Nec Onder 11 bleken vandaag ook uitstekende teams.

  Verslag met dank aan Hans Bosma