3x
    Ruben van Bommel
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

Halverwege december speelde PSV O15 zijn voorlaatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was ADO Den Haag. Een tegenstander die het team van trainers Edwin de Wijs en Anthony Lurling na de winterreces in competitieverband niet meer tegenkomt. Want samen met Volendam hebben de Hagenezen zich niet voor de kampioenspoule geplaatst.

PSV creëerde in de beginfase een paar mogelijkheden, maar speelde ondermaats om het de gasten moeilijk te maken. ADO speelde vrijuit en had daarin met zijn snelle voorwaartsen gevaarlijke wapens. In de 21e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen ze profiteerden van een slordigheid in de opbouw van PSV: 0-1. Vlak na de openingstreffer kreeg PSV twee mogelijkheden om snel langszij te komen. Eerst stuurde Sven Simons op links Jaivy Lourens diep weg die na een goede individuele actie de bal hard voorgaf. Vlak voor dat Jesper Uneken de bal voor het intikken had, trapte een ADO-speler de bal uit de doelmond. Een minuut later klopte Jesper de keeper in de lucht na een hoge voorzet van Julian Kuijpers. Helaas kon hij niet de goede richting aan de bal meegeven. Na een half uur spelen werd het alsnog 1-1. Milan Govaers posteerde zich achter de bal bij een vrije trap aan de linkerflank. Hij sneed de bal heerlijk aan waarna Jesper fraai binnen kopte. Daarmee was de koek voor de rust nog niet op. Want na langdurig balbezit aan PSV zijde, ontving Jaivy de bal. Hij dribbelde het strafschopgebied in, gaf de bal voor en zag zijn voorzet een hand van een Hagenees aankomen, waarna de prima fluitende scheidsrechter een penalty toekende aan PSV. Ruben van Bommel ontfermde zich over de penalty en scoorde beheerst de 2-1.

Na de rust bouwde PSV de voorsprong snel uit. Wederom lag Jaivy aan de basis van het doelpunt. Hij pikte de bal rond de middenlijn op en sprintte zijn tegenstander er uit. Vanaf de achterlijn bediende hij vervolgens Ruben die heel eenvoudig de 3-1 op het scorebord bracht. In de 47e minuut scoorde Ruben zijn derde goal van de middag. Ditmaal was het Sven die met zijn "chocolade-rechter" de bal voorgaf waarna Ruben met links de bal hard binnen schoot. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Maar ADO dacht daar anders over. Met nog 12 minuten te spelen bracht het de stand op 4-2 na een sterke actie van één van de spitsen. Nadat Ruben twee minuten daarna bijna wéér het net vond, hij schoot na een goede lange pass van Iggy Houben rakelings over, werd in de 61e minuut de eindstand op het bord gebracht. Jesper schoot een breedtepass van Ruben schitterend in de rechterhoek en tekende zo voor zijn tweede treffer van de dag. Dat er in de slotfase verder niet meer gescoord werd, was puur te danken aan de twee doelmannen. De ADO-goalie pareerde een inzet van Jesper. Terwijl aan de andere kant Kjell Peersman tweemaal zeer alert en attent reageerde op inzetten van dichtbij.

PSV won zo met ruime cijfers zonder echt overtuigend gespeeld te hebben. Door de andere uitslagen kan PSV dinsdag zelfs als 'winterkampioen' de winterstop in gaan. Het moet dan het inhaalduel bij en tegen AZ winnen. Het gaat dan puur om een papieren titel, want na de (korte) winterstop starten alle ploegen in de kampioenspoule weer met nul punten.