AZ JO14-1 logo

Jason van Duiven
  2. Wedstrijdverslag

PSV O14 gelijk tegen winterkampioen AZ O14

Doelstellingen genoeg voor PSV O14 afgelopen zaterdag. AZ O14 kwam op bezoek en deze hadden aan één punt genoeg om zich winterkampioen te mogen noemen. Dus doelstelling één was: AZ mocht geen kampioen worden in Eindhoven. De uitwedstrijd bij AZ werd met 6-1 verloren, dus revanche was nodig, zodat je met een goed gevoel de winterstop in kunt. Ondanks dat PSV O14 er alles aan gedaan heeft, werd het geen overwinning. Toch was na afloop van de wedstrijd iedereen tevreden over het getoonde spel. PSV had laten zien dat het in deze competitie voor niemand onder hoeft te doen.

PSV beet zich vanaf minuut één vast in de tegenstander. Positioneel stond PSV goed, AZ wist dan ook niet gevaarlijk te worden in de beginfase van de wedstrijd. Ook bij AZ stond het positioneel goed, zodat het voor PSV ook moeilijk was om tot kansen te komen. Hierdoor kregen we een mooie wedstrijd waar in een hoog tempo goed voetbal werd gespeeld door beide partijen. En als er dan een team gevaarlijk werd in de eerste helft, waren het toch wel de Eindhovenaren. Tim van de Heuvel was het dichtst bij het openingsdoelpunt. Een schot vanaf de punt van de zestienmeter belandde via de doelman van AZ in het zijnet. Na wederom een goede aanval wist Jason van Duiven dan in de zestiende minuut de score te openen. Via de as van het veld kwam PSV er goed doorheen, Jason ontving de bal vanaf het middenveld, draaide zich vrij, en speelde de bal naar Emir Bars die in een beweging de bal weer binnendoor stak naar de doorgelopen Jason, die nu vrij voor de AZ-doelman stond. En dat zulke kansen wel besteed zijn aan Jason, is bekend. Onder de doelman door schoof hij de bal perfect binnen. PSV bleef na het openingsdoelpunt de bovenliggende partij, maar echte kansen ontbraken. Zodoende bleef de 1-0 stand op het scorebord staan tot het rustsignaal.

De verwachting bij het begin van de tweede helft was eigenlijk dat PSV snel de 2-0 wilde maken en daarmee de wedstrijd op slot wilde gooien. Maar AZ had andere plannen, voorin is er gewisseld bij de Alkmaarders en hebben ze er een fysiek sterke spits in gebracht. Dit leverde meteen resultaat op voor de gasten. Bij de eerste vrije trap die AZ mocht nemen, werd de bal voor het doel geslingerd. De PSV-organisatie heeft het nog even niet alles op orde na die wissel, hierdoor wist AZ gebruik te maken en te scoren. Na deze gelijkmaker stonden beide teams weer goed gepositioneerd en kregen we weer hetzelfde spel als voor de rust. Twee goed voetballende teams, maar beiden niet echt kansen creërend. Of het moet de kans zijn voor Jason, nadat hij de 16 meter in dribbelde, werd hij geraakt. De aanvaller liep door en wist de bal nog voor te krijgen, maar daar was nog niemand. De goed spelende Emir probeerde het nog enkele keren met een steekbal, maar elke keer was het de AZ-verdediging die goed stond. Maar ook AZ probeerde er enkele keren snel uit te komen, maar daar stond de PSV-verdediging weer goed. Waar zeker Brian van de Boogaard een compliment verdiende, de O13 speler gaf geen krimp en was onverslaanbaar in het hart van het centrum. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut, maar helaas geen doelpunt meer.

Toch een tevreden gevoel bij de PSV-staf na de wedstrijd. De spelers hebben laten zien er te staan in de topwedstrijden. Ze hoeven voor niemand onder te doen. Dus mag gerust uitgesproken worden dat ze na de winterstop mee moeten gaan doen om het kampioenschap. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig. Namens spelers en staf wens ik iedereen fijne feestdagen, veel gezondheid en een mooi nieuw voetbaljaar toe.

Hamers, El Meiliani (57/Hagens), Rovers, Boogaard, Tytens, Geerts, Heuvel (48/Piedfort), Vergeldt, Van Duiven, Bars, Babadi.

Maar nu nog voor de winterstop een maatschappelijk project doen en een middagje paintballen, waarna iedereen zich op kan gaan maken voor een mooie boeiende tweede seizoenshelft.