Feyenoord JO13 logo

Wessel Kuhn

Zaid El Bakkali

PSV O13 recht de rug en boekt overwinning op Feyenoord

Op de koude zaterdagochtend heeft PSV O13 een overwinning geboekt. De leeftijdsgenoten van Feyenoord werden met 2-0 aan de kant gezet. De Eindhovenaren waren de gehele wedstrijd de betere partij en boekten dan ook een verdiende zege.

PSV begon stormachtig aan de wedstrijd en kreeg al binnen de minuut twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Robin van Duiven (schotkans) en Wessel Kuhn (kopbal uit een corner) hadden hun vizier echter nog niet op scherp staan, waardoor beide kansen verloren gingen. In het vervolg van de eerste helft bleef PSV de bovenliggende ploeg. De Eindhovenaren controleerden de wedstrijd en wisten Feyenoord goed onder druk te houden. Dit resulteerde nog in twee schotmogelijkheden voor Julian van Esdonk, maar zijn pogingen waren een prooi voor de Rotterdamse doelman. Omdat er niet meer werd gescoord, zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Ook na de thee bleef PSV de bovenliggende partij. De ploeg creëerde een aantal goede kansen, maar had steeds het vizier niet op scherp staan. Ook de mooiste aanval van de dag leverde geen doelpunt op; via de rechterkant van het veld belandde de bal, over meerdere schijven, bij de opgekomen Raf van de Riet. De linksback zette voor op Eus Waayers, maar de spits kon net niet bij de bal. Toch kwam PSV vlak na deze kans op voorsprong. Een corner van Raf van de Riet bereikte Wessel Kuhn, die voor zijn tegenstander kwam en hard binnenkopte. Even later besliste PSV de wedstrijd, toen Zaid El Bakkali de 2-0 op het scorebord zette. De middenvelder passeerde twee man, was sterker dan de derde tegenstander en schoot de bal overtuigend in de verre hoek. In blessuretijd kregen opnieuw Zaid El Bakkali en Joep Vermeulen nog de kans om een derde doelpunt op het bord te zetten, maar hun pogingen verdwenen over en naast het doel.

Een goede overwinning dus voor PSV O13. De Eindhovenaren hebben de gehele wedstrijd gecontroleerd, meerdere kansen gecreëerd en geen enkele mogelijkheid weggegeven. Komende dinsdag speelt het team van Hidde van Boven zijn laatste wedstrijd voor de winterstop: AZ is dan de tegenstander.

Stijn Kuijsten, Thijs Jansen, Michael Bresser (49/Zaid El Bakkali), Wessel Kuhn, Raf van de Riet, Joep Vermeulen, Robin van Duiven (39/Jayden Ettienne), Samuel Gomez, Nicolas Verkooijen (53/Isaï Middag), Eus Waayers, Julian van Esdonk (42/Gino Verhulst).