VVV / Helmond Sport C1 - PSV C1

 1. zaterdag 15 december 00:00

  De Uitslag

 2. Lokatie: Sportpark Merelweg te Venlo
  De laatste wedstrijd van 2012 stond deze competitieronde op het programma. De C1 trof een nog onbekende tegenstander in VVV/Helmond Sport. Een ploeg met wisselende resultaten. Terwijl PSV aan een goede serie bezig was in de competitie. Daarnaast was het belangrijk om de tweede plaats achter koploper Feyenoord vast te houden en de achterstand van 8 punten niet verder op te laten lopen. Een tweede plaats overigens die gedeeld wordt met Willem II/RKC.
  Na wat (op)startproblemen in Eindhoven waar een busje weigerde te starten, vertrokken we richting Venlo. En weten we dat daar in de buurt twee straten zijn die Merelweg heten. Ondanks alles kwamen we zoals gepland op tijd aan en konden we op het kunstgrasveld aantreden. Omdat het in de Limburgse contreien vorige week aardig gesneeuwd had, lagen de grote hopen sneeuwresten nog langs de lijn tegen de afrastering. Een raar gezicht bij een temperatuur van ca 10 graden.
  PSV begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet de bal lekker rondgaan. Het wachtte geduldig tot er in de Venlose verdediging een gaatje ontstond en was niet te beroerd om de bal achterin langdurig heen en weer te spelen. Net zolang tot het moment er was om de diepte te zoeken. Kansjes kwamen er dan ook vanzelf. In de beginfase kon Karim Bannani bij de 2e paal net niet bij een hoge voorzet van Jaëll Hattu en ook een heerlijk aangesneden voorzet van Dante Rigo kwam net niet bij een PSV-er terecht. Ook spits Matthias Verreth was dichtbij de openingstreffer nadat hij via een lange uittrap van doelman Mike van den Meulenhof voor de Venlose keeper gezet werd. Zijn vlammend schot ging echter rakelings naast. Nadat Karim na een prachtige solo vergat zelf te scoren, maar in plaats daarvan de bal opzij legde was het in de 27e minuut dan toch raak. Lennerd Daneels veroverde halverwege de Venlose helft de bal, speelde Matthias aan en ging zelf diep op rechts. Op het juiste moment gaf Matthias de bal mee waarna Lennerd het zestienmetergebied in liep en hard en droog de bal in de verre hoek schoot: 0-1 voor PSV en eindelijk de beloning voor het spel.
  De voorsprong gaf het team van gelegenheidscoach Joonas Kolkka (Edwin de Wijs was in het kader van Worldcoaches met de B2 in Zuid-Afrika) vleugels. En bij vlagen was er het ware gallery play te zien.
  Via een stiftje werd Dante door Matthias voor de goal vrij gezet, maar zijn schot ging via de bovenkant van de lat over. VVV was nauwelijks gevaarlijk. En als het dichtbij de Eindhovense goal kwam werd er goed ingegrepen door aanvoerder Tom Scheepers, Kaan Tanriver, Lassane Faye en Roel van Linschoten. Niet voor niets dat keeper Mike van de Meulenhof het koud had. De consequentie van als VVV een keer dichtbij PSV’s doelgebied vertoefde, was dat er ruimtes lagen. En eenmaal liet PSV zien dat het een geweldige counter in huis heeft. Over meerdere schijven ging de bal snel van voet naar voet waardoor Jaëll vrij voor de keeper kwam. Omdat de laatste prima zijn doel was uitgekomen kon hij ternauwernood de 0-2 voorkomen. Omdat Joey Konings in de slotminuten tot tweemaal toe ongelukkig was in de afronding na tweemaal sterk doorzetten, gingen we rusten met een magere 0-1 voorsprong.
  In de tweede helft ging PSV op dezelfde voet verder. De bal werd rustig in de ploeg gehouden en lekker rondgespeeld om de juiste momenten van diepte te vinden om de spitsen in stelling te brengen. Het baltempo was echter iets opgeschroefd zodat VVV nog minder aan de bal kwam. En uiteraard leidde dit weer tot kansen. Maar PSV ging hier slordig mee om. Soms leek het wel of het niet wilde scoren. Volle 100% kansen waren niet besteed aan Dante en Matthias. Het was dan ook wachten tot de 53e minuut totdat er weer gescoord werd. Rechtsachter Roel van Linschoten werd door Joey op rechts de diepte ingestuurd. En Roel ging op avontuur uit. Passeerde een paar man en toen hij eenmaal op de achterlijn was, legde hij de bal terug op de meegelopen Jaëll die vervolgens de bal breedlegde waarna Matthias hard tegendraads de bal binnenschoot. Niet veel later kwam Matthias in zijn poging een bal nog binnen te houden, hardhandig in aanraking met het hekwerk naast het doel en had veel last van zijn schouder. Ondanks de pijn was hij nog in de staat om de 0-3 op het bord te brengen. Deze kwam tot stand na een prachtige aanval die veel weg had van een zaalvoetbalactie. Karim kwam met de bal aan zijn voet op links naar binnen gesneden en stak de bal op de diepgaande Dante die prachtig de ruimte inging en niet zelfzuchtig het scoren overliet aan Matthias door de bal opzij te leggen in plaats van zelf te schieten.
  Vlak voor tijd was VVV dichtbij de eretreffer toen een middenvelder ineens van dicht bij Mike opdook en een voorzet net naast tikte. Het slotakkoord was voor PSV toen de ingevallen Ertem Bölükbas knap door de Venlose verdediging soleerde, maar net niet voldoende ruimte kreeg om uit te halen. Zijn pass breed op Joey werd vervolgens door laatstgenoemde net naast geschoten.
  PSV boekte zo weer een overwinning, hield voor de derde competitiewedstrijd op rij de nul en consolideerde zo eenvoudig de tweede plaats. Die het nu alleen inneemt nadat Willem II 2 punten liet liggen in Maastricht. Een compliment voor het gehele team voor het prima spel vandaag. En een DIK compliment voor de uitstekende scheidsrechter die we vandaag hadden!

  Namens de gehele Staf van PSV C1 wensen we alle spelers, ouders en supporters hele fijne Kerstdagen en een sportief en succesvol 2013!!


  Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver, Tom Scheepers (c), Lassane Faye (49' Ties van den Eijnde); Dante Rigo, Lennerd Daneels (66' Ymanuel Hurkmans), Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth (64' Ertem Bölükbas), Karim Bannani.