Feyenoord JO14 - PSV O14

 1. donderdag 15 november 17:00

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Gelijkspel tegen Feyenoord voor PSV O14

  Nadat de spelers en staf een sportmaaltijd hadden genuttigd op De Herdgang,  werd er op donderdagmiddag afgereisd naar Rotterdam. De competitiewedstrijd tegen Feyenoord stond op het programma. Als PSV mee zou willen blijven doen om het kampioenschap, was er vandaag maar één optie: winnen. Zouden de drie punten niet mee naar Eindhoven gaan, dan is PSV uitgeschakeld voor het kampioenschap in de winter. Beide teams waren in het verleden altijd aan elkaar gewaagd, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het werd een boeiende wedstrijd met een hoog tempo waarin uiteindelijk door beide teams één keer werd gescoord. PSV is dus uitgeschakeld voor het kampioenschap.

  Nadat de wedstrijd goed en wel was begonnen, hadden beide teams al een grote kans laten liggen om te scoren. In de vijfde minuut wederom een mogelijkheid voor PSV. Isaac Babadi weet het spel goed te verplaatsen naar de andere zijde van het veld, Emir Bars kan hierdoor vrij uithalen met een schot, maar de bal gaat enkele centimeters over de lat. In de negende minuut weet Feyenoord wel te scoren. Vanuit een onmogelijk hoek valt de bal in het netje. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan. In de twintigste minuut is het Emir Bars die een rush aflegt van een meter of veertig. Emir blijft het overzicht houden en weet de bal precies op Jason van Duiven te steken. Jason weet vanaf de zijkant de bal over de doelman van Feyenoord heen te stiften, waardoor de stand weer gelijk is. Beide teams hebben hierna nog wel kleine kansjes, maar de doelmannen houden hun doel schoon.

  Na de rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Een op en neer gaand spel in een hoog tempo. In de veertigste minuut is het Jason die zijn schot net voorlangs ziet gaan. Ook een schot van Isaac verdwijnt net naast het doel. Naarmate de tweede helft vordert, is het Feyenoord dat de overhand krijgt. PSV moet achterin meerdere keren aan de handrem trekken, waardoor Feyenoord enkele vrije trappen mag nemen net buiten de zestienmeter. Maar elke keer is het weer PSV doelman Bart Hamers die van geen wijken wil weten. Met enkele goede reddingen houdt hij zijn doel schoon. Ondanks dat Feyenoord de druk er vol op heeft, zijn er voor PSV wel enkele mogelijkheden om er snel uit te komen. Maar beide teams weten niet meer te scoren. Dus blijft de 1-1 stand op het scorebord staan.

  De trainers Vincent Heilmann en Jonaas Kolka zijn na afloop tevreden over het vertoonde spel. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan, is PSV in ieder geval al verzekerd van een plaats in de hoogste poule na de winterstop. Men heeft dus nu mooi de tijd om het spel nog verder te verbeteren, om zo na de winter weer mee te gaan doen om het kampioenschap.

  Opstelling PSV:

  Hamers, Piedfort, Rovers, Boogaard, Tytens, Geerts, Vergeldt, Bars, v.d. Heuvel, (60/Waayers) v. Duiven, Babadi.