3-1
15 november, 00:00
ADO Den Haag O17 logo
PSV O16 logo

Nadat vorige week de leeftijdsgenoten van Ado vrij gemakkelijk met 0 - 4 werden verslagen, moest de O16 deze week opnieuw naar Den Haag voor de bekerwedstrijd tegen de O17. Met 4 14-jarigen in de basis tegen een tegenstander met grotendeels 2 jaar oudere spelers was zaterdag tegen het fysiek veel forsere ADO sprake van een geheel andere wedstrijd dan in de week ervoor.

PSV speelde met name in de 1e helft zeker geen slechte wedstrijd. ADO wist echter op de goede momenten te scoren waardoor PSV eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan liep. Al vroeg in de wedstrijd taxeerde Gaétan een steekpass verkeerd waardoor de spits van ADO vrije doortocht kreeg op Mike die hij vervolgens kansloos liet liet uit een strak schot in de linkerhoek. PSV wist zich na deze vroege achterstand nog goed in de wedstrijd te houden en met een mooie goal na een half uur op gelijke hoogte te komen. Na een goede aktie in het strafschopgebied legde Cody de bal goed neer voor de bijsluitende Justin die hard uithaalde en de bal via de linkerpaal de Haagse goal injaagde, 1-1. Al snel kreeg PSV echter de 2e tegenslag te verwerken. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker wist Ado opnieuw op voorsprong te komen toen Lars bij een voorzet van links zijn man kwijt was zodat die ongehinderd bij de 2e paal de 2-1 kon binnenkoppen.

Opnieuw op een cruciaal moment - kort na het begin van de 2e helft - wist ADO wederom te scoren. In een onoverzichtelijke situatie in de 16 kwam de bal vanaf links voor de goal waarna die via Mike voor de voeten van een ADO speler viel die hem vervolgens over de doellijn liep. Deze tegenslag kwam PSV niet meer te boven. Het team slaagde er niet meer in om het ADO nog moeilijk te maken en de pijp was bij veel spelers zichtbaar leeg.

Ondanks het verlies en zeker gezien het leeftijds- en fysieke verschil zeker geen teleurstellend optreden van de O16.
    Volgende week staat de competitiewedstrijd thuis tegen Brabant United op het programma.