5-0
15 oktober, 00:00
PSV A1 logo
NAC Breda A1 logo

De herfst komt eraan en het weer is dan ook vaak wisselvallig. En zo is ook ons spel. Vaak goed en ook regelmatig niet, wisselvallig dus. De tegenstander van vandaag NAC kan de punten goed gebruiken dus zijn we op onze hoede. Het is een wedstrijd met een open begin. Na 13 minuten krijgt Anthony een goede kans maar zijn nieuwe schoenen zijn net een maatje te klein om de bal binnen te tikken. Maar tien minuten later is het wel Anthony die de bal doorkopt op Elvio en deze levert een mooie voorzet af bij Mohamed en die scoort beheerst de 1 – 0. Op dit moment ook een terechte tussenstand. Dan breekt een periode aan waarin het spel wat op en neer gaat met niet echt grote kansen tot in de 42ste minuut een geweldige aktie van Joshua resulteert in een schot tegen de binnenkant paal en de bal springt daarna in de handen van de keeper. We gaan de rust in met een (verdiende) 1 – 0 stand. Die stand had ook zomaar hoger kunnen zijn op dit moment.
    Na de pauze komen we goed uit de startblokken en na twee minuten spelen is het opnieuw Mohamed die na een schitterende pass van Tufan zich goed vrij weet te spelen en de 2 – 0 staat op het bord. Dan moet NAC komen om de wedstrijd niet nu al gewonnen te geven. Er zijn wat kansjes over en weer en in de 70ste is het Geraldo die na een voorzet van Elvio de 3 – 0 scoort. Nu gaan de kopjes bij NAC nog iets meer hangen en komen er nog enige kansjes voor ons. Eerst is het Tufan die via een magistrale vrije trap (alweer) zorgt voor de 4 – 0 en de eindstand wordt in de negentigste minuut door Bakkali op 5 – 0 bepaalt.
    Door deze overwinning staan we nu, ook gezien de andere uitslagen van vandaag, op een mooie derde plaats.
    Komende dinsdag staat de trip naar Londen op het programma voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en dan is zaterdag de trip naar Heerenveen de volgende reis de aankomende week. Dus we hoeven niet te klagen dat we ons vervelen. Veel succes in Londen.

Bertrams, Brenet, Koch, Hendrix, Kardes (62ste Mahmoed), Horsten, van Overbeek (73ste Jakobsen), Özbozkurt, van den Hurk (76ste Vloet), Rayhi (76ste Hoelgebaum), Antonio (82ste Bakkali).