2-7
15 oktober, 00:00
Baronie D1 logo
PSV D2 logo

Na de dinsdag met 7-3 gewonnen te hebben van de Tokio selectie en waarbij het met name in de tweede helft met vlagen genieten was, staat vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander vandaag is de Baronie die op de ranglijst een gedeelde tweede positie innemen, drie punten achter koploper PSV. Ook vandaag weer het beeld bij de tegenstander dat er jongens bijlopen die 2 koppen groter zijn dan de onze. PSV heeft gekozen voor een drie mans achterhoede met doel op het middenveld een man meer te hebben. In tegenstelling tot Geldrop vorige week hanteert ook Baronie de tactiek van inzakken op eigen helft en vandaar uit counteren. Dit leidt al in de tweede minuut tot succes voor de Baronie. Na balverlies diep op de helft van de tegenstander schakelt de Baronie snel om en een counter uit het boekje zet PSV op een 1-0 achterstand. PSV probeert het spel te maken, maar loopt op zo’n 25 meter van het doel van de tegenstander telkens tegen een muur op. PSV is nog niet bekomen van de 1e tegentreffer of na 5 minuten ligt de bal wederom in het net en kijkt PSV tegen een 2-0 achterstand aan. Even later komt PSV nog eens goed weg bij een hoekschop. Ondanks de 2-0 achterstand blijft PSV rustig en blijft het van achteruit Davy zoeken die het spel moet verdelen. Dinsdag werd er tenslotte ook een 1-3 achterstand omgezet in een overwinning. Na een kwartier lijkt PSV dan ook beter in de wedstrijd te komen. De ruimtes worden wat groter zodat je niet direct in duel raakt. In de duels ligt dan ook meestal de sterkte bij de tegenstander, waarmee ze hun jaar voorsprong kunnen uitbuiten. Nadat Yasin in eerste instantie nog terug is gefloten uit buitenspel komt er toch in de 20e minuut de aansluitingstreffer. Een knappe actie van Arne zet Yasin vrij voor de keeper en deze scoort de 2-1. Hier wordt hoop uitgeput. In de 22e minuut had het dan ook alweer gelijk kunnen staan, als een lange bal van Tijn door de midden Yasin vrij zet voor de keeper. Echter deze keer gaat de bal aan de verkeerde kant van de paal. PSV blijft druk houden op het doel van de tegenstander en de counters worden tijdig in de kiem gesmoord. PSV denkt nog voor de rust een hoekschop de krijgen, maar de scheidsrechter laat deze niet meer nemen zodat PSV met een 2-1 achterstand de rust ingaat. In de tweede helft gaat PSV op zoek naar de gelijkmaker. De Baronie trekt zich terug op eigen helft. In de 7e minuut is de gelijkmaker een feit. Yasin wordt in de 16 meter goed bedient door Remco. Yasin zet zich met zijn lichaam goed vrij en ziet via zijn ooghoek Benji naast hem vrij staan. Deze kan niet meer missen en schiet de 2-2 binnen. In de 12e minuut komt PSV op voorsprong. Een uittrap van Edson kan door de dikke teen van Arne verlengt worden, waardoor Yasin op het doel van de Baronie afgaat. Yasin wordt bij het omspelen van de keeper licht uit evenwicht gebracht en de scheidsrechter besluit tot het geven van een strafschop. De strafschop wordt in eerste instantie nog gestuit, waarna de rebound voor Davy is, die beheerst de 3-2 scoort. Nu moet de Baronie weer komen om de achterstand goed te maken. PSV zakt iets in, en lijkt achterin de zaken onder controle te hebben, hoewel het opletten blijft. Vijf minuten voor tijd moet Edson alles uit de kast halen als er na een lange bal een Baronie aanvaller voor hem opduikt. Een minuut later beslist PSV de wedstrijd defintief. Rico stuurt van achteruit Yassin weg en nadat deze op de keeper stuit, schiet Remco de rebound binnen. De Baronie is geknapt en in de resterende tijd wordt de score nog door 2x Yasin en 1x Greg opgevoerd tot een geflatteerde 7-2.