15 september, 13:00
Feyenoord JO17 logo
PSV O17 logo

PSV O17 wint seizoensopener in Rotterdam

De competitie is voor PSV O17 goed begonnen. De Eindhovenaren wonnen, na een reeks aan vriendschappelijke wedstrijden en een bekerduel, bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 1-3.

De eerste tien minuten van het duel liet een gelijk opgaande strijd zien, door beide partijen werd er niet echt wat gecreëerd, tot PSV er doorkwam in de 12e minuut. Iggy Houben gaf voor en de spits, Jason van Duiven, aarzelde niet en nam de bal in een keer op de slof: 0-1. Op een kleine kans voor Feyenoord na, kwamen de jongens uit Eindhoven niet echt in de problemen. Ondanks dat het veldspel niet overhield, scoorde PSV in de 37e minuut nogmaals. Na slecht uitverdedigen door de Rotterdammers, wist linksback Koen Jansen de bal hard en droog in de hoek rechtsonder te krijgen, dus ging PSV rusten met een 0-2 voorsprong.

Feyenoord begon feller aan de tweede helft en dat leverde vrijwel direct resultaat op. Een voorzet van Feyenoord werd niet optimaal uitverdedigd met als gevolg dat in minuut 50 de 1-2 op het scorebord kwam. Daarna brak een wat rommelige fase van het team van trainer Adil Ramzi aan. Er werd te slordig en te gehaast gevoetbald met veel onnodig balverlies tot gevolg. Toch wist Feyenoord het duel ook niet naar zich toe te trekken, mede door een uitstekende redding van doelman Niek Schiks.

Het zonovergoten duel, gespeeld bij een temperatuur van 31 graden, leek te eindigen in een 2-1 overwinning voor PSV, tot aanvoerder Lars Putters achter de bal ging staan voor een vrije trap. Daar wist hij wel raad mee: rechtsboven gemikt én raak. Na acht minuten blessuretijd vond scheidrechter Van Beekveld het voldoende. PSV neemt de punten mee naar Eindhoven, maar weet tegelijkertijd dat er qua veldspel nog voldoende de verbeteren valt. Daarvoor krijgen de jongens komende zaterdag weer de kans, thuis tegen sc Heerenveen.

Niek Schiks; Bram Rovers (62/Muhlis Dagasan), Seb Loeffen, Matteo Dams, Koen Jansen (55/Yael Gil y Muinos); Lars Putters, Sven Simons (55/Jaivy Lourens), Jamal Gonzaga (80/Chahid el Allachi); Iggy Houben (81/Jesper Uneken), Jason van Duiven, Isaac Babadi.