PSV O16 logo
Feyenoord JO16 logo

2. Wedstrijdverslag

PSV spoelt nare smaak weg tegen Feyenoord

Dat opleiden en winnen niet altijd samengaan bleek maar weer eens in de stevige week die O16 deze week te wachten stond. Dinsdag speelde het team een uitstekende wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax, dat in de eindfase onverdiend de winst naar zich toe trok. Zaterdag kreeg het team al de kans om zich voor die nederlaag te revancheren, en stal het na een zwakke eerste helft volgens sommigen op de Herdgang drie punten van Feyenoord.

Zonder PSV helemaal van de mat te spelen was de eerste helft afgelopen zaterdag volledig voor Feyenoord.  PSV kwam overal te laat of een metertje tekort en op iedere positie toonde Feyenoord meer inzet en agressie. Hoewel de eerste grote kans van de wedstrijd voor PSV was - Ilyas stuurde al in de 2e minuut Milan met een prima pass op de keeper van Feyenoord af maar die werkte de inzet van de spits goed naast - had Feyenoord teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Of de paal stond in de weg of keeper Jules greep uitstekend in toen Feyenoord met een combinatie door de verdediging van PSV sneed.

Na in de rust wakker te zijn geschud door de trainers verscheen in de tweede helft een elftal met een heel ander gezicht op het veld. PSV knokte zich in de wedstrijd en creëerde met name in de eerste twintig minuten enkele grote kansen. Al in de 6e minuut na rust beloonde het team zichzelf voor de veranderde wedstrijdinstelling en stelde Naïm Milan in staat om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten. Hoewel Feyenoord ook in de tweede helft een aantal goede kansen creëerde lukt het de Rotterdammers niet om een goal te maken en moest het toezien hoe PSV de 1-0 over de streep trok. Milan zorgde met een echte spitsen-actie bijna nog voor de 2-0 toen hij in een volle zestien de bal voor zijn voeten kreeg, zich vrij kapte naar zijn rechterbeen en direct uithaalde, maar zijn schot werd goed gepakt door de keeper. 2-0 zou met name gezien het wedstrijdbeeld van de eerdte helft echter ook vertekend zijn geweest.

Opstelling: Jules Jansen; D’Leanu Arts - Jenson Seelt - Nawaaz Landfeld © - Deveron Fonville (’47 Mo Nassoh); Naïm Matoug - Joep Kluskens (’41 Cel Teunen) - Dylan Hopman; Jasper Huizer (’77 Dyon Dorenbosch) - Milan van de Riet - Ilyas Bougafer.

Rectificatie
    Op nadrukkelijk verzoek van D’Leanu Arts: volkomen ten onrechte in en strijd met de waarheid is in het verslag van de wedstrijd PSV-ADO vermeld dat de assist bij de eerste goal van de voet van Jasper kwam. Jasper heeft hier niet voor betaald, het was niet meer dan een foutje van uw verslaggever. Nogmaals: JASPER SORRY