15 september, 12:00
Feyenoord JO15 logo

Livano Comenencia
  2. Wedstrijdverslag

In de derde competitieronde trof de O15 van PSV op Varkenoord de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De thuisploeg had in de eerste twee wedstrijden 'slechts' één punt gehaald. Met tegenstanders AZ en Ajax en nu PSV had het een relatief zware start. Maar ook PSV had Ajax inmiddels getroffen, maar was wel in staat beide vorige wedstrijden in winst omgezet.

Vanaf het eerste fluitsignaal was PSV de bovenliggende partij. Tekenend was dat het tot de 4e minuut duurde voor Feyenoord op PSV helft kwam. Ondanks dat PSV vrijwel continu op Rotterdamse helft te zien was, had het moeite om kansen te creëren. Het duurde tot de 10e minuut voor de eerste kans te noteren viel. Livano Comenencia stuurde op rechts Iggy Houben weg. Zijn schot in de korte hoek werd door de doelman gestopt. Een minuut later testte ook Lars Putters de doelman met een afstandsschot. Maar ook nu keerde hij het schot. Na een kwartier spelen was Iggy wederom dichtbij de openingstreffer. Na een prachtige lange pass van Yaël Gil y Muinos ontving hij de bal, kapte naar zijn linker en zag zijn schot buitenkant paal het veld weer in komen. Uiteindelijk duurde het tot de 18e minuut voordat PSV de score opende. Een vrije trap van Sven Simons belandde op het hoofd van Livano die de bal binnenkopte. Ook na de 0-1 bleef PSV de betere ploeg. Het verzuimde echter om de voorsprong te vergroten.

In de tweede helft was het beeld andersom: Feyenoord was de betere ploeg en de bal was meestal op de helft van de Eindhovenaren. Nadat de Rotterdamse linksbuiten met een schot al een keer de paal geraakt had, kwam de thuisploeg in de 55e minuut alsnog langszij. Met de 1-1 op het scorebord ontspon een zich spannend slot op het veld. Beide teams kregen nog grote kansen op een tweede treffer. PSV zwijnde daarbij een keer toen de bal eerst binnenkant paal terug het veld in kwam en de rebound vervolgens hard op de lat belandde. In de slotminuut kreeg Iggy dé kans op 1-2 na een prima steekpass van Milan Govaers, maar de Feyenoord doelman hield PSV met een redding van drie punten af.

Nadat de prima fluitende scheidsrechter affloot, stond dan ook een 1-1 eindstand op het bord. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Opstelling: Niek Schiks; Livano Comenencia, Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (57' Matteo Dams); Lars Putters, Sven Simons, Chahid el Allachi (51' Milan Govaers); Iggy Houben, Jesper Uneken (29' Sji-jon Martina), Ruben van Bommel (49' Jaivy Lourens).