PSV O13 logo

Nicolas Verkooijen
  2. Wedstrijdverslag

Efficiënt PSV O13 blijft ongeslagen na zege in Utrecht

PSV O13 is na twee competitieduels nog zonder puntenverlies in de competitie. In de tweede wedstrijd van het seizoen werd er met 0-1 gewonnen in Utrecht. Hoewel de overwinning verdiend was, kwam deze moeizaam tot stand.

Beide teams kregen in de eerste minuten een goede kans om de score te openen. De eerste hiervan was voor PSV. Na een voorzet van Raf van de Riet kwam Samuel Gomez oog-in-oog met de Utrecht-doelman. Deze wist de bal echter met een goede reflex uit de hoek te tikken. Even later kwam PSV goed weg, toen de spits van FC Utrecht op doelman Daan van de Brande afkon. De spits raakte de bal echter niet goed, waardoor Daan eenvoudig kon tegenhouden. PSV had in het restant van de eerste helft veel balbezit, maar wist hiermee geen kansen te creëren. FC Utrecht had zijn verdediging goed op orde en kon meerdere keren ingrijpen toen PSV gevaarlijk dreigde te worden. Zodoende zochten beide elftallen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV had de bal, gaf achterin niets weg, maar kwam zelf ook heel moeizaam tot kansen. Tot de 45e minuut. Na een vlot lopende aanval, dwars door de Utrecht-defensie, kwam de bal voor de voeten van Joep Vermeulen. De keeper wist zijn poging nog knap te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Nicolas Verkooijen: 0-1.

Met nog een kwartier op de klok ging FC Utrecht op zoek naar de gelijkmaker. Via de lange bal probeerde de thuisploeg de Eindhovense verdediging pijn te doen, maar PSV wist eenvoudig stand te houden. De Eindhovenaren kwamen niet meer in de problemen en namen hierdoor de drie punten mee naar Eindhoven.

Volgende week speelt de ploeg van Hidde van Boven een thuiswedstrijd tegen AZ. Net als PSV zijn de Alkmaarders nog zonder puntverlies, een mooie test dus voor PSV.