5-0
15 september, 00:00
PSV C1 logo
NEC / FC Oss C1 logo

De 3e competitiewedstrijd van de C1 was tegen hekkensluiter NEC/Fc Oss. Zou het team van Edwin de Wijs vandaag voor de 1e maal dan de 3 punten pakken? Het weer was prima, het gras kort gemaaid. Alleen, de tegenstander….. die was er nog niet. Getroffen door een file op de A50 waren ze verlaat. En dus begon de wedstrijd ook later dan gepland. De intenties om de 3 punten in Eindhoven te houden werden snel in daden omgezet: in de 10e minuut trof spits Matthias Verreth het doel. Na een heerlijke dieptepass van laatste man Lassane Faye kwam Matthias alleen voor de Nijmeegse keeper. Koelbloedig werd deze horde gepasseerd en bracht hij de openingstreffer op het bord. PSV creëerde veel kansen en mogelijkheden, maar de echte scherpte ontbrak. NEC kwam spaarzaam voor het doel van keeper Mike van de Meulenhof. Het was dan ook niet verrassend dat PSV de voorsprong uitbouwde. Vlak voor rust liep PSV dan ook uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong door doelpunten van Karim Bannani (assist Matthias) en Jaëll Hattu (na een listig lobje van Danté Rigo kwam de bal bij Joey Konings die vervolgens Jaëll vrij voor de keeper zette). PSV kwam vlak voor het rustsignaal goed weg nadat een vrije trap van NEC/Fc Oss op de buitenkant van de paal kwam.
    In de 2e helft zakte het spel wat weg aan PSV zijde. Desondanks werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-0. Jaëll scoorde zijn 2e doelpunt van de middag in de 42e minuut na een goede lange bal van Kaan Tanriver. Met een bijzonder subtiele voetbeweging verschalkte hij de Nijmeegse goalie. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Matthias die vlak voor tijd bij de 1e paal scoorde na prima doorgaan van Lennerd Daneels en dito voorzet.

Mike van de Meulenhof; Ymanuel Hurkmans (35’ Jordan Teze), Kaan Tanriver, Lassane Faye (55’ Ertem Bölükbas), Roel van Linschoten; Danté Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings (52’ Ties van de Eijnde), Matthias Verreth, Karim Bannani.