1-1
15 maart, 00:00
NEC/FC Oss C1 logo
PSV C1 logo

Uniek! Voor zover ik weet is het vandaag de eerste keer dat we in twee achtereenvolgende wedstrijden met dezelfde basis starten.

Na de 'ketser' afgelopen dinsdag in Sittard en de halve uitglijder vorige week zaterdag thuis tegen Dordrecht, zijn de titelaspiraties vooralsnog in de koelkast gezet. Er kan dus frank en vrij gevoetbald worden. Met Nec troffen we vandaag een stugge ploeg waarvan in Eindhoven met een krappe en moeizame 1-0 gewonnen werd.

Vanaf het beginsignaal plooide Nec terug. Hierdoor had PSV veel balbezit, maar kon het geen gat vinden in de goed georganiseerde Nec defensie. In de 8e minuut schoot Yasin Aalillou bijna raak. Zijn schot werd echter door de Nijmeegse keeper tot corner verwerkt.

Ondanks dat PSV veruit het meeste balbezit had, was Nec de ploeg met de beste kansen in de eerste helft. Zo moest doelman Arne Lekens in de 14e minuut verder gevaar indammen door buiten de 16 de bal weg te koppen. Amper 5 minuten later moest Arne wederom redding brengen in een 1 tegen 1 duel waarbij hij door middel van een spagaat met zijn linkervoet een zeker lijkende treffer voorkwam.

PSV bleef voetballend de betere ploeg. Maar Justin Lonwijk had een aantal keer pech met zijn schoten. En ook Leandro Fernandes was dichtbij de openingstreffer maar zijn vlammend schot ging rakelings over.

Maar ook Nec was een aantal keer dichtbij de 1-0. Het had er alles van weg dat met de welbekende "brilstand" gerust werd. Daar kwam PSV echter bedrogen uit: vlak voor rust struikelde een verdediger in de opbouw over de bal waarna de spits de bal overnam en ditmaal wel afrondde: 1-0.

Na rust moest PSV een tandje bijschakelen om de wedstrijd te laten kantelen. Nadat Nec in de 47e minuut een inzet net naast zag gaan nam PSV het heft stevig in handen. Nec werd steeds verder teruggedrongen. Het ontbeerde PSV aan scherpte in de eindfase om de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Yasin was er dichtbij toen hij zich goed vrijspeelde in de 47e minuut, maar zijn schot krulde hij net naast. Nadat Leandro een mogelijkheid onbenut liet in de 58e minuut, was het een minuut later toch raak. Een goede voorzet van Amar Catiç werd bijna door Justin binnengetikt, maar Nec wist zijn inzet te blokken. De bal bleef in de 16 hangen en kwam voor de voeten terecht van Leandro die met een volley de bal hard en verwoestend binnen schoot.

Een terechte gelijkmaker in die fase en PSV pakte bijna nog de 3 punten. Helaas schoot Amar een vrije schietkans over in de voorlaatste minuut. Zodat de C1 van PSV voor de derde opeenvolgende keer puntverlies leed. Het veldspel was vandaag echter goed verzorgd en daar moeten het team op voortborduren. Want blaffende honden bijten niet: zaak om de komende wedstrijden het goede veldspel om te zetten in doelpunten en jezelf daarmee te belonen.

Komende week de thuiswedstrijd tegen een andere stugge ploeg: Fc Den Bosch.

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, Lars Dickens, Gaétan Bosiers, Jordan Teze; Robin Schoonbrood, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c); Amar Catiç, Cody Gakpo (45' Davy van de Berg), Yasin Aalillou.