2-3
15 maart, 00:00
Willem II C2 logo
PSV C2 logo

PSV C2 speelde vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Willem II C2. Dat dit over het algemeen een lastige wedstrijd is werd goed begrepen door de jongens want vanaf de eerste minuut speelde ze goed geconcentreerd en fel waarbij er vooral in de eerste helft erg goed werd gespeeld. Bij vlagen werd Willem II zelfs van het veld getikt, dit was dan ook een van de beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe.

Al na een paar minuten was er een goede aanval die werd opgezet door Thomas en Mohammed en waarbij Sherry kon afronden, de keeper kon echter redding brengen door de bal te vangen. Enkele minuten hierna werd een afgeslagen corner door Farshad opnieuw ingebracht. Deze goede voorzet kwam net iets te ver want Ivan kwam net te kort om binnen te knikken. Na 10 minuten wordt het dan toch 0-1. Het is een prachtige aanval waarbij Ivan de bal goed meegeeft aan de mee opgekomen Gijs en deze legt hem panklaar bij de eerste paal waarna Albian als een echte spits met buitenkant voet de bal kan verlengen richting lange hoek en onhoudbaar voor de keeper van Willem II.

Hierna begint er een soort onvolgbare show van de scheidsrechter. Jesse zou de bal in zijn eigen 16-metergebied zogenaamd te lang vast hebben gehouden waarop de beste man besloot een indirecte vrije trap aan Willem II toe te kennen. Willem II profiteerde goed door de bal onderkant lat binnen te werken en de stand naar 1-1 te tillen in de 14de minuut. 3 minuten later zal Thomas een gele kaart ontvangen en ook zal de scheids dreigen de wedstrijd te staken en afstappen op het bestuur van Willem II. Na dit akefietje wordt er echter doorgespeeld. PSV liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed voetbal spelen. De eerste kans hierna is dan ook voor PSV door een goede aanval door het centrum waarbij de inzet van Thomas door de keeper met de voet wordt gered. Ook de eerste kans hierna is weer voor PSV maar na een dubbele 1:2 tussen Mohammed en Ivan schiet Albian uiteindelijk voorlangs. Menno verlengt nog met zijn hoofd een bal maar deze gaat naast na een goede corner van Sherry. Vlak voor rust nog een goede kans voor PSV. Farshad stoomt op door het centrum maar het uiteindelijk schot van Albian met links wordt gered door de keeper en wordt er met een 1-1 tussenstand gerust.

De jongens kwamen echter perfect uit de kleedkamer voor de tweede helft want na nog geen 20 seconden lag de bal alweer in het net wat een 1-2 voorsprong betekende. Thomas komt door een van zijn specialiteiten te gebruiken, de diepte kiezen, vrij voor de doelman en speelt hem al dan niet bewust met een boog over de uitgekomen keeper heen. Wederom een voorsprong dus. Maar ook al vrij snel hierna, in de 43ste minuut valt de 2-2. Een dieptepass van Willem II valt tussen de verdediging en de doelman Jesse in. Jesse probeerde de bal nog weg te werken maar de spits blokte het schot waarna hij de bal voor het intikken had. Wederom een ongelukkige goal tegen dus. Maar opnieuw laat PSV het er niet bij zitten en gaat voor de overwinning die meer dan terecht zou zijn. Thomas bereikt met een briljant steekpassje Sherry die even zo fraai de doelman passeert met een boogballetje met de buitenkant van de voet genomen. De ontlading is dan even groot aan Eindhovense zijde. In het restant zullen er niet veel opgelegde kansen meer komen. Ook niet voor Willem II door goed verdedigend werk van Burak, Menno en Gijs die vandaag ook zeer goed speelden. Maar PSV blijft verreweg het beste van het spel houden. Het enige minpunt vandaag was dat er eigenlijk meer gescoord had moeten worden, maar al met al een goed resultaat met zelfs 3 jongens van de D1 uiteindelijk nog op het veld, te weten Daan, Aaron en Sam. Ook zij speelden lekker mee. Een goede overwinning op een mooie dag in een amusante wedstrijd!