0-3
15 maart, 00:00
Roda JC D1 logo
PSV D1 logo

Op ´Super Saturday´ hebben de koplopers in de Eerste Divisie B, t.w. PSV D1 en Willem II D1, beide de volledige winst behaald. PSV D1 won met 0-3 bij een zich hevig verzettend Roda JC D1 en Willem II D1 versloeg MVV D1 met 3-1. Door deze nederlaag lijkt MVV D1 te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap.
    In ideale voetbalomstandigheden opende PSV D1 nerveus bij Roda JC D1. Er werd in de opbouw aanvankelijk veel onnodig balverlies geleden, waardoor PSV D1 niet lekker in de wedstrijd kwam. Als er ‘ ns een keer een speler van PSV D1 gevaarlijk dreigde te worden, dan werd deze door een tegenstander vaak ten koste van een overtreding tegengehouden.
    Na twintig minuten spelen nam Jeroen Meefout een perfecte corner, die door de hoog opspringende en uitstekend timende Rai Vloet vanaf de rand van het vijandelijke doelgebied steenhard tegen de touwen werd gekopt (0-1). Tot de rust deden zich bij beide doelen geen echte kansen meer voor.
    Na de thee oogde het elftal van PSV D1 wat beter in balans. Er werden een aantal kansen gecreëerd, die mede door goed keeperswerk niet in doelpunten werden omgezet. Na vijftien minuten spelen in de tweede helft kreeg de goed ingevallen Vinnie Vermeer de bal bij de eigen zestien meter in de voeten, hij keek en gaf vervolgens een sublieme steekbal binnendoor op de ondanks groeipijnen wederom sterk acterende Endy Opoku Bernadina. Endy liet de verdedigers van Roda JC op snelheid volkomen kansloos, omspeelde de uitgekomen keeper en werkte vervolgens met links feilloos af (0-2). Dit was samenspel en afronden van het allerhoogste kaliber! Roda JC D1 was moegestreden en PSV D1 werd keer op keer gevaarlijk voor het doel van Roda JC. Een groot compliment gaat uit naar de verdedigers van PSV D1, die in de hele wedstrijd Roda JC D1 slechts één echte kans gunden. Deze werd door de goed spelende Sander Heesakkers staande op de eigen doellijn gered. De ijzersterke Jorrit Hendrix dreigde een paar keer vanuit de eigen verdediging, opstomend met de bal aan de voet, door te breken, maar helaas werd hij telkens vlak voor het vijandelijke strafschopgebied onderuit gehaald.
    In de laatste minuut van de wedstrijd mikte Vinnie Vermeer een vrije trap loepzuiver op het hoofd van Jordy de Wijs, die vervolgens via de handen van de Rodakeeper op de paal kopte. De terugspringende bal werd een prooi voor de eveneens sterk ingevallen Junior Lima dos Santos, die de van de paal terugstuitende genadeloos wist af te ronden (0-3).
    Met nog vier wedstrijden te gaan staan PSV D1 en Willem II D1 in punten gelijk.
    Beide teams treffen nog een aantal lastige tegenstanders, zodat de competitie een bloedstollend einde tegemoet gaat!